Rec Solar steg 10,6 prosent til 103,50 kroner per aksje etter at det ble kjent at Bluestar Elkem og Rec Solar har blitt enige om at Bluestar Elkem kjøper alle eiendelene i Rec Solar til en pris som tilsvarer 108,50 kroner per Rec Solar-aksje.

Ifølge presentasjonsmaterialet til selskapene ventes det at Rec Solars aksjonærer vil motta rundt 107 kroner per aksje etter transaksjonskostnader. Rec Solar opplyser at det har vært en bred auksjonsprosess.

«Etter å ha evaluert interessen uttrykt for Rec Solar, og forhandlinger med enkelte parter, ble Bluestar Elkem-budet valgt ut som det som representerte overlegen verdi for selskapets aksjonærer», heter det.

Carnegie mener budet på Rec Solar er bra, mens Swedbank mener man ikke bør selge før kursen eventuelt stiger over 110 kroner per aksje.

Venter ikke motbud

Swedbank tror det er svært sannsynlig, men ikke helt sikkert, at aksjonærene i Rec Solar vil akseptere budet.

«Styret er enstemmig i beslutningen, og de fleste store aksjonærene vil mest sannsynlig stemme i favør av transaksjonen. 80 prosent av aksjonærene har ikke blitt enige om noe, og kan fremdeles avvise budet», skriver Swedbank-analytikerne.

Swedbank tror sannsynligheten for at det kommer et konkurrerende bud er 25 prosent. De vil avvente et eventuelt motbud, og ikke selge før kursen er over 110 kroner pr aksje.

-Jeg tror ikke det kommer et motbud, og synes prisen ser veldig god ut, sier analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie til TDN Finans.

Folketrygdfondet har eierandel på 4,4 prosent i Rec Solar, ifølge selskapets hjemmeside.

-Vi er blitt kjent med tilbudet i dag, og vil nå på vanlig måte bruke tiden til å vurdere om vi vil akseptere budet, sier aksjedirektør Nils Bastiansen i Folketrygdfondet til TDN Finans.

Rec Solar-aksjen ble omsatt for 268 millioner kroner.

Hever DNB-mål

Morgan Stanley oppjusterer kursmålet på DNB fra 125 kroner til 145 kroner og gjentar en «overweight»-anbefaling før DNB avholder kapitalmarkedsdag torsdag, det fremgikk av oppdateringer fra Morgan Stanley datert mandag 24. november og søndag 23. november.

På DNB-kapitalmarkedsdagen venter markedet at fokuset vil være på signaler rundt fremtidig utbytte, ytterligere kostnadsbesparelser, og risikoen for at en lavere oljepris kan føre til høyere nedskrivninger, ifølge Morgan Stanley-oppdateringene.

DNB har en langsiktig utbyttepolitikk om en utdelingsgrad på rundt 50 prosent av overskuddet. Banken har imidlertid kommunisert at for å styrke kapitaldekningen ventes utdelingsgraden i 2013-2016 å ligge på rundt 25 prosent.

Morgan Stanley-analytikerne Alvaro Serrano og Alice Timperley viser til at DNB-ledelsen tidligere har uttalt at de ønsker å vende tilbake til en utdelingsgrad på 50 prosent «så raskt som mulig», og analytikerne venter at DNB vil øke utdelingsgraden for 2014 til rundt 30 prosent av overskuddet. For 2015 anslås utbyttegraden til DNB å bli økt ytterligere til rundt 40 prosent.

DNB er Morgan Stanleys toppvalg i Norden.

Credit Suisse har en «underperform»-anbefaling på DNB med kursmål 95 kroner. Analytiker Jan Wolter tror DNB-ledelsen på kapitalmarkedsdagen vil male et positivt bilde, men peker imidlertid på at dette i stor grad er priset inn i aksjen, som har utviklet seg rundt ti prosent bedre enn banker i EU de seneste tre månedene.

Credit Suisse er bekymret for hvordan et svakere oljemarked vil påvirke DNB-aksjen.

DNB-aksjen sluttet opp 1,21 prosent til 125,40 kroner pr aksje, omsatt for 356 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 0,16 prosent til 607,51 poeng, omsatt for 3,53 milliarder kroner.

 

Les også:
Fredriksen bekrefter bud på Norwegian Property

Klarte det på ett år


2015 blir som nå dnPlus  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.