Bankkonsernet Nordea fikk et driftsresultat på 1.157 millioner euro årets fjerde kvartal, mot 1,006 milliarder kroner samme periode året før. På forhånd var det ventet et resultat på 1.113 millioner euro, ifølge TDN Finans.

Styret foreslår et utbytte på 0,62  euro per aksje, opp fra 0,43 euro per aksje. Utbyttet var ventet til 0,57 euro per aksje, ifølge TDN Finans.

- Vi legger frem et robust resultat for 2014 med stabile inntekter, lavere kostnader og høyere kredittkvalitet, som har gitt en økning på 9 prosent i driftsresultatet, sier konsernsjef Christian Clausen i en kommentar.

- Dette har vi oppnådd til tross for at forholdene har vært utfordrende, med lav vekst, lave renter og økt geopolitisk uro, påpeker han.

Netto renteinntekter i kvartalet var på 1.356 millioner euro, mot 1.390 millioner i 2013. Sum driftsinntekter var på 2.513 millioner euro, mot 2.469 millioner euro året før.

Netto tap på utlån ble 129 millioner euro, mot 180 millioner året før.

Bankens kjernekapitaldekning, eksklusive Basel I-gulvet var 15,7 prosent ved utgangen av kvartalet.

Nordea*

* Tall i millioner euro

Les også:
– Det var ikke mangelen på stein som gjorde at steinalderen tok slutt
Advarer foreldre mot kjøp av falske leketøy
- Jeg er overrasket over styrken i det som skjer (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.