Oslo Børs var stengt fredag 1. mai og Seadrill-aksjen fortsatte mandag oppgangen etter god utvikling i USA siden stengetid på Oslo Børs torsdag.

Som flere andre amerikanske riggselskaper i første kvartal rapporterte Diamond Offshore mandag bedre enn ventet justert resultat.

Videre har det kommet meldinger om ytterligere skraping av rigger og indikasjoner på at levering av nybygg utsettes. Seadrill endte opp 6,1 prosent til 101,30 kroner.

Kutter kursmål

Norsk Hydro steg 4,6 prosent til 37,23 kroner etter svak kursutvikling etter kvartalsrapporten i forrige uke.

Credit Suisse gjentar «underperform» på Hydro-aksjen, mens Citi gjentar kjøp, viser oppdateringer fra meglerhusene datert henholdsvis 1. mai og 30. april.

Citi mener at fallet i premier hele tiden vært et spørsmål om «når» og ikke «om» de skulle falle, og de mener at aksjen har overkorrigert.

En sterkere dollar mot kronen vil fjerne skjoldet som så langt har beskyttet Hydro mot fallet i premiene, mener Credit Suisse. Begge meglerhusene trekker frem nye samtaler om ICMS-skatten i Brasil som neste katalysator. Credit Suisse trekker i tillegg frem nye uttalelser fra Kina rundt eksportskatten som katalysatorer, men Citi trekker frem pilotanlegget på Karmøy og fremgang i forbedringsprogrammene.

Citi kutter kursmålet fra 54 kroner til 48 kroner, mens Credit Suisse reduserer kursmålet fra 40 til 36 kroner på Hydro-aksjen.

Statoil falt

Statoil trakk på sin side ned mandag.

Credit Suisse og DNB Markets høyner sine kursmål på Statoil-aksjen med fem kroner etter selskapets kvartalsrapport på torsdag, mens Société Générale oppgraderer til hold- fra salgsanbefaling. Det fremgikk av oppdateringer mandag.

Société Générales (SocGen) anerkjenner Statoils program for kostnadseffektivitet og driftsbedring. Dette fører til at eps-estimatet 2015 høynes med 20 prosent, mens anslagene for 2016 og 2017 tas opp med henholdsvis 10 og 5 prosent.

SocGens kursmål på Statoil-aksjen er 155 kroner.

Credit Suisse fremholder at de justerte Statoil-tallene stort sett var på linje med forventningene, men viser til bedre utsikter innen den internasjonale virksomheten (DPI) som bakgrunn til kursmåljusteringen.

Videre spekulerer meglerhuset i at det kan være aktuelt for Statoil med uorganiske vekstmuligheter, til tross for at selskapets gjeldsgrad begynner å nærme seg toppgrensen på 30 prosent, som Statoil selv har satt.

Statoil endte ned 0,2 prosent til 158,70 kroner, omsatt for 600 millioner kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,34 prosent til 647,92 poeng, omsatt for 3,8 milliarder kroner.

Les også:
«Tilfeldig t-trøye som ligger fremst i klesskapet»
Tesla øker prisene
Norges Bank om nye boliglånskrav: Hver tredje låntager ville hatt for mye lån (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.