I helgen økte Tesla prisene for sin Model S med omkring 1,5 prosent, avhengig av hvilken modell man velger.

Prisøkningen var ikke stor, men kommer på toppen av forrige prisøkning i desember, da prisen for toppmodellen P85D økte med nesten ti prosent.

Les også: Ga Tesla-ordre i julepresanger

Tesla er en av få bilprodusenter på det norske markedet som påvirkes sterkt av dollarkursen og den svake norske kronen.

–Vi justerer prisene løpende i forhold til valutautviklingen. Vi forsøker alltid å holde oss i den lave enden, så det har så liten effekt som mulig for våre norske kunder. Det går også den andre veien. Når kursen faller, faller våre priser også, skriver kommunikasjonssjef for Skandinavia Esben Pedersen i Tesla Motors til DN.

Da Tesla Model S ble prissatt i desember 2012, kostet den på det norske markedet fra 446.600 kroner for billigste modell med det minste batteriet. Den eneste modellen som er igjen på prislistene nå er Model S 85 med bakhjulsdrift. Den kostet ved introduksjonen 506.700 kroner, mens den på dagens prislister er oppgitt til 597.000 kroner.

På samme tid har dollaren økt fra å koste 5,59 på julaften i 2012, til å koste akkurat to kroner mer ut fra mandagens kurs. I mars lå dollaren på godt over åtte kroner, ved siste prisjustering kostet en dollar 7,39 kroner.

De som bestilte bilene sine tidlig, har fått en pen rabatt på grunn av utviklingen i dollarkursen.

"P85D jeg snart henter har gått opp 107 000,- siden jeg bestilte." skriver en Tesla-eier på elbilforum på nett.

Importører av andre amerikanske bilmerker, slik som RSA som henter Jeep til landet, handler sine biler i Euro og rammes ikke av den sterke dollarkursen.

Tesla Model S koster nå fra 558.000 kroner for 70D, 597.000 kroner for 85, og 633.400 kroner for 85D. Toppmodellen P85D koster nå 779.000 kroner, men kan fylles med ekstrautstyr slik at prisen passerer én million kroner.

Hittil i år er det registrert 1700 Tesla Model S i Norge, 85 prosent av disse med firehjulsdrift, viser tall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

Les også: - Det kan virke som et sykt høyt tall

Tesla-sjefen uten lønn

 
Billigere firehjulstrekker fra Tesla

Les DNs test av Model S P85D: Tesla-rus på blå resept

Eller se video her:

- Øynene forsvinner litt inni hodet
Det var første reaksjonen til DNs biljournalist etter å ha testet Teslas nye firehjulsdrevne Model S.
01:50
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.