Børsene i USA åpnet noe ned tirsdag, idet europeiske statsledere samles i Brussel for å diskutere Hellas' gjeldskrise.

Tonen snudde imidlertid iløpet av handelsdagen. Innen børsdagens slutt, var alle de tre toneangivende indeksene ved amerikanske børser positive.

Forvalter Christian Zogg i LLB Asset Management sier at det finnes en mengde folk som fortsatt tror det blir en positiv løsning på «det greske problemet».

- For øyeblikket vil jeg forbli på sidelinjen og overvåke markedet. Hvis det blir en negativ markedsreaksjon på inntil minus fem prosent, så kjøper man noe. Ellers er det bare normal volatilitet, sier han til Bloomberg News.

Sjefstrateg Art Hogan i Wunderlich Securities støtter Zoggs syn. Hogan sier Wall Street Journal at det er håp i markedet om at partene kan returnere til forhandlingsbordet og få utrettet noe.

På selskapsfronten steg Pinnacle Entertainment 5,45 prosent etter at Gaming & Leisure Properties økte budet på Pinnacles kasinoer med 32 prosent til en verdi på 47,50 dollar pr aksje.

På motsatt side falt Advanced Micro Devices (AMD) 15,59 prosent etter at brikkeprodusenten sent mandag opplyste at omsetningen i andre kvartal vil rapporteres lavere enn guidet.

Jolts-indikatoren (job openings and labor turnover survey) viser at det ble opprettet 5,363 millioner nye arbeidsplasser i USA i mai, fra reviderte 5,334 millioner måneden før (5,376).

Det opplyser Burueau of Labor Statistics tirsdag, ifølge Bloomberg News.

På forhånd var det ventet 5,300 millioner nye stillinger.

JOLTS-indikatoren er en arbeidsmarkedsindikatorene sentralbanksjef Janet Yellen i Federal Reserve sier hun følger med på og er en indikator for stramheten i arbeidsmarkedet.

 

 

Les også:

Tor Holba anker dommen

Clauws advokat: - Dommen er riktig når det gjelder Libyaforholdet  

Se DNtv:

Malala glad for samarbeidet med Erna Solberg
Malala Yousafzai (17) var mandag tilbake i Oslo for å delta på den internasjonale utdanningskonferansen som Norge er vertskap for.
01:32
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.