Med kjente milliardærer som skipsreder John Fredriksen, pumpearving Frederik W. Mohn, parkeringsbaron Snorre Bentsen og eiendomsinvestor Petter Neslein på eiersiden har Pareto Bank luftet tanken om børsnotering i flere år. Sålangt har aksjen vært notert i gråmarkedet.

Nå har styret i selskapet besluttet å søke om børsnotering på Oslo Børs eller Oslo Axess, og venter å bli tatt opp til notering mot slutten av andre kvartal, ifølge kvartalsrapporten torsdag.

Søknadsprosessen vil bli satt igang så snart en rettet emisjon på 150 millioner kroner er gjennomført. Pareto Bank har engasjert DNB Markets og Pareto Securities til å tilrettelegge transaksjonen, som vil bli tilbudt til 21,50 kroner per aksje.

Pareto AS, som er selskapets største aksjonær med 15 prosent, har forhåndstegnet seg i forhold til eierandelen, opplyses det.

Andelen kan imidlertid øke til 20 prosent, dersom myndighetene gir dispensasjon og godkjenner meglerhusets ønske om å øke sin eierandel i Pareto Bank tilsvarende.

"Nettoprovenyet vil gjøre at Pareto Bank innfrir målet om en egenkapitalandel (CET1) på 15,1 prosent innen utgangen av 2016", heter det.

Styret i Pareto Bank foreslår ikke å utbetale utbytte for 2015, som vil bli avgjort på generalforsamlingen omkring 7. mars 2016.

Pareto Bank fikk et nettoresultat på 24,4 millioner kroner i fjerde kvartal 2015, omtrent på linje med samme periode foregående år.

For helåret 2015 oppnådde Pareto Bank et nettoresultat på 166,4 millioner kroner (154,2). Ved utgangen av fjoråret utgjorde samlede eiendeler 11,1 milliarder kroner (11,3). Kundeutlån vokste til 7,9 milliarder kroner, opp fra 7,2 milliarder i 2014.

Bankens resultater i andre halvår var negativt påvirket av urealiserte aksjetap i likviditetsbuffer-porteføljen og tapsavsetninger både på individuelle kunder og grupper, fremgår det.

Misligholdte kredittengasjementer utgjorde 143,5 millioner kroner ved årsskiftet fordelt på fem kredittengasjementer. Fire av disse er eiendomsengasjementer med et utestående på 90,8 millioner kroner.

"Banken vurderer disse kredittengasjementene som godt sikret og ikke tapsutsatt, og det er ikke foretatt individuelle nedskrivninger på disse", heter det.

Det femte kredittengasjementet er innenfor shipping med utestående 52,8 millioner kroner, der det er foretatt en individuell nedskrivning på 17,6 millioner kroner slik at netto utestående er på 35,2 millioner kroner.

"Bakgrunnen for nedskrivningen er den siste tidens meget kraftige verdifall innenfor tørrbulksegmentet", heter det.

Pareto Bank hadde en egenkapitalandelen (CET1) på 13,23 prosent ved årsskiftet (12,3), mens kapitaliseringsgraden var på 16,74 prosent (15,89).

Les også:
Svakere enn ventet fra DNB

Leverer over milliarden igjen

Nå er mer enn 30.000 oljejobber borte (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DN Tv: Derfor vil Statoil-sjefen kjøpe egne aksjer
Derfor vil Statoil-sjefen kjøpe egne aksjer
Statoilsjef Eldar Sætre lekser opp forbedringene han har gjort i Statoil.
03:54
Publisert: