Onsdag morgen varslet den kriserammede papirprodusenten Norske Skog at det skriver ned verdiene på sine fabrikker med 1,4 milliarder kroner.

Aksjen stiger over tre prosent onsdag formiddag.

Svak utvikling

Samtidig åpner Oslo Børs flatt. Før børsåpning skrev TDN Finans at en svak utvikling innen materialer og energisektoren globalt bidrar til at børsen kan åpne svakere enn resten av Europa onsdag.

Oljeserviceindeksen var ned i USA etter at børsen stengte i Norge tirsdag. Materialer-sektoren, som inkluderer metall og gjødselselskaper, var samtidig den svakeste av alle sektorene på den bedre S&P 500-indeksen. Aluminiumsprodusenten Alcoa falt 2,7 prosent, med gjødselprodusenten CF Industries var ned 4,1 prosent.

- Frykten knyttet til kinesisk støtte for industrisektoren begynner å tynge metallprisene og råvareknyttede sektorer tynger aksjeindeksen mest i dag, sier markedsanalytiker Angus Nicholson i IG til CNBC.

Oljeprisen er marginalt svakere enn da Oslo Børs stengte tirsdag.

Terminkontrakter ved toneangivende europeiske børser er imidlertid opp onsdag og indikerer en oppgang på nesten 0,5 prosent.

Følg markedene med DN Investor

Ingen store selskaper

Ingen store norske selskaper legger frem tall onsdag, men i Sverige har både Telia og Nordea kommet med kvartalsrapporter.

Nordeas driftsresultat i andre kvartal ble som ventet 1,2 milliarder euro, tilsvarende 11,4 milliarder norske kroner.

Venter på Draghi

På en dag med få spennende begivenheter, venter rente- og valutamarkedet onsdag på rentebeslutningen til Den europeiske sentralbanken (ECB) torsdag.

Møtet er det første etter at Storbritannia stemte for å melde seg ut av EU 23. juni.

Wall Street Journal siterer flere analytikere som ikke venter at det blir annonsert ytterligere tiltak på møtet torsdag. Avisen viser til at sentralbanken begynner å gå tom for tiltak.

- ECB begynner å gå tom for ammunisjon. Den må kun bruke det de har under ekstraordinære omstendigheter, sier rentedirektør Franck Dixmier i Allianz Global Investors til avisen.

De fleste økonomene avisen har snakket med tror sentralbanksjef Mario Draghi vil benytte pressekonferansen til å forsikre markedet om at ECB kan støtte økonomien ytterligere dersom nødvendig.

Flere tror også at han vil signalisere at det vil komme ytterligere tiltak i september, etter at man har fått klare økonomiske indikatorer på virkningen brexit har på markedet.

- Det er kritisk for ESB å overbevise investorene om at de kan agere igjen, sier Dixmier til avisen.

Kronen har styrket seg mot euro

Kronen har onsdag morgen styrket seg mot euro til 9,3542 sammenlignet med nivået på om lag 9,3705 da Oslo Børs stengte mandag. Mot dollar er kronen i samme tidsrom styrket fra 8,5049 til 8,4925.

Euro handles tirsdag morgen til 1,1014 dollar, mot 1.1021 tirsdag kveld.

Norske statsobligasjonsrenter med 10 års løpetid sluttet tirsdag på 0,914 prosent, mot 0,925 prosent foregående handelsdag.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,13 prosent til 625,70 poeng en drøy halvtime inn i dagen.

Les også:

Asia i dag: Økt risiko for bankkrise  

Her går Norges flinkeste studenter

Det er deilig å være pensjonist i Norge  

Polsk milliardær ville etablere selskap på Bouvetøya  

Reagerer på at norske 60-åringer trenger ekstra ferie: Utgått på dato dnPlus  (DN+)

Gjør drømmeseilas for norske oljepenger  

Anbefalt av DNtv:

Fra 0 til 100 på tre sekunder
Når den raskeste i norsk luftrom skal kåres, flyr basehopperne en kilometer ut fra veggen. Hastigheten kan passere 220 kilometer i timen.
03:06
Publisert:

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

​Offshore-lønninger og Statoil-kritikk, bank-konkurranse og renten:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen til morgenkaffen eller bussturen. Alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.