Finansdepartementet har mandag fastsatt en ny forskrift for utmelding fra Bankens sikringsfond, ifølge en pressemelding fra departementet mandag.

Forskriften fastsetter at banker ikke lenger må regnskapsføre hele sikringsfondavgiften i første kvartal.

Tidligere har banker som er medlem av sikringsfondet vært pliktet til å betale sikringsfondavgift hele året, og det har ikke vært en generell mulighet få redusert avgiften ved utmelding fra sikringsfondet.

Departementet viser videre til at innføringen av en ny regnskapsstandard i 2015 gjorde at bankene, som tidligere har periodisert sikringsfondsavgiften gjennom året, ble pliktige til å regnskapsføre hele avgiften i første kvartal.

Fastsettingen av en ny regel som gir bankene rett til fradrag ved utmelding fra siktingsfondet, gjør at bankene kan fortsette sin tidligere praksis, som er i tråd med ønsker fra bransjen.

Den nye forskriften er effektiv fra 1. januar 2017.

Les også: Børskommentaren: Rykker til på gassjafs

Oljeprisene stiger etter stans av skip fra Libya

USA etterforsker tre mulige terrorangrep på et døgn

Asia i dag: Snart tomme for ammunisjon? (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Følg markedet på DN Investor

Økonom: Tre argumenter for uendret rente  

Se DNtv:
Bjerke: - Alt som skjer i DNB er mitt ansvar
Samtidig opplyser styreleder Anne Carine Tanum at DNB-styret ikke kommer til å stille spørsmål ved konsernsjef Rune Bjerkes stilling i kjølvannet av Hjort-rapporten.
01:10
Publisert: