- Hvis noen trodde at vi kom til å bakke ut av Rygge på grunn av all kritikken vi har fått den siste måneden, tok de grundig feil. Nordmenn elsker Ryanair og derfor øker vi trafikken i Norge, sier Michael O´Leary, som i dag tok en snarvisitt til Oslo for å snakke om ruteplaner.

Men mesteparten av den korte pressekonferansen brukte han på nok en gang å tilbakevise påstandene om at Ryanair-ansatte jobber på "slavekontrakter", at det er en fryktkultur i flyselskapet og at de ansatte tjener elendig.

- Vi har bevist at vi har gode og trygge arbeidsforhold. Jeg synes mer synd på de stakkars SAS-ansatte som har rast ned i lønn og lever i frykt for å miste jobbene sine, sier Ryanair-sjefen.

I begynnelsen av april gikk tidligere kabinansatt ved Ryanairs base på Rygge i Østfold, Alessandra Cocca (35) fra Italia, ut og saksøkte flyselskapet. Hun mente hun var urettmessig oppsagt. Dette er første gang at tidligere Ryanair-ansatte står frem med navn i mediene, og forteller fra livet på innsiden i selskapet. Saken har fått mye omtale i norske medier de siste ukene.

Finansminister Johnsen har også gjort det klart at de Ryanair-ansatte som har base på Rygge skal skatte til Norge, selv om de jobber innen luftfart.

Les mer om saken her:
Livredde Ryanair-ansatte frykter for jobbene sine
- Ryanair-ansatte i Norge må betale skatt i Norge

I etterkant sto flere politikere og profilerte personer frem og fortalte at de nektet å fly Ryanair. I dag stilte hotell- og eiendomskonge Olav Thon opp på Hotel Bristol sammen med Michael O´Leary i matchende blå Ryanair-luer. Thon, som eier 40 prosent av Rygge flyplass, forstår ikke kritikken mot Ryanair.

- Avhengig av Ryanair
- I den grad jeg har satt meg inn i saken, kan jeg ikke begripe det. De ansatte har jo aldri streiket og alle Ryanair-ansatte jeg har snakket med virker veldig fornøyde. De har selv valgt å jobbe der. Selv flyr jeg Ryanair så ofte jeg kan, sier Olav Thon til DN.no.

Han mener Ryanairs tilstedeværelse i Østfold er gull verdt for både Rygge og fylket flyplassen ligger i.

- De bidrar med mange arbeidsplasser, og tar sikte på å vokse videre. Næringslivet i Østfold er avhengig av Ryanairs opprettholdelse, sier Thon.

Ryanair har store vekstplaner: De har kjøpt 175 nye Boeing 737-800-fly som vil bli satt i drift i perioden 2014-2018 og genererer over 3000 nye jobber. Men de vokser ikke for fort, understreket Michael O´Leary i dag:

- Veksten vår har faktisk avtatt, for vi ønsker ikke å vokse for fort. I dag mener jeg veksten vår er velkontrollert.

Selv jobber han "bare 3 timer i uken og bruker resten av tiden på golf og damejakt", fleipet han i dag.

- Jeg tjener ikke nok. Jeg vet ikke helt hvor mye jeg tjener, jeg tror det er 1 million euro eller litt i overkant, men jeg er rik, så jeg bryr meg egentlig ikke om hvor mye jeg tjener, sa han.

Ikke interessert i Widerøe
Når det er sagt, lover han å gjøre Olav Thon enda rikere i årene fremover:

- Olav Thon er jo rik, men vi skal gjøre han enda rikere, haha. Rygge er veldig viktig for oss, og Norge er et viktig marked. Derfor skal vi satse enda mer her. Vi ønsker å kunne tilby norske innenriksruter også, for jeg synes nordmenn bør få muligheten til å fly billig med Ryanair fremfor å fly dyrt med SAS innen Norge. Men hvis vi skal gjøre det, må Avinor endre holdning, sier O´Leary.

Han er ikke interessert i å kjøpe Widerøe.

- Vi er ikke interessert i små flyselskaper som flyr små fly.

PS: Michael O´Leary var egentlig i Oslo i dag for å snakke om Ryanairs rutetilbud kommende vinter fra Rygge og Torp. Han lanserte tre nye ruter, to ruter fra Rygge til Gran Canaria og Tenerife og én rute fra Torp til Tenerife. Disse flyvningene starter i begynnelsen av november.

Les også: Tar Ryanair til Høyesterett om nødvendig

- Ryanair driver annerledes (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.