Aftenposten skriver i dag at Norwegian avlyser 17 avganger mandag på grunn av salgssvikt.

Men antallet kansellerte flyvninger er mye høyere, får DN opplyst fra kilder i Norwegian: I alt 140 flyvninger skal være kansellert i dagene som kommer.

- Jeg vet ikke nøyaktig hvor stort antallet er, men 140 kan høres riktig ut, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til DN.

Streiketrusselen som har hengt over lavprisflyselskapet den siste tiden har gjort folk skeptiske til å booke turer med Norwegian:

- Vi opplever at passasjerene er avventende. Vi har sett fallende salgstall, særlig på innenriks. Dette har ført til at vi har blitt nødt til å kansellere en del flyvninger denne uken, sier Sandaker-Nielsen.

Bookes om

- Hva skjer med disse flyvningene nå som streiken er avblåst?

- Siden passasjerene allerede har fått beskjed på sms om at flyvningene deres er kansellert og at de er booket om til nye flighter, antar jeg at kanselleringene opprettholdes, sier han.

Etter at Norwegian-ledelsen og Parat har stått steilt mot hverandre den siste tiden, og én kabinansatt ble tatt ut i streik, ble i dag streiken avblåst:

Norwegian-streiken avblåst  

- Vi er godt fornøyd med å ha oppnådd enighet og at vi kan begynne å se fremover. Salgssvikt er leit, men nå håper vi at folk kommer tilbake og at vi kan fylle flyene igjen, sier Lasse Sandaker-Nielsen.

Her er oversikt over flyvningene som rammes (ekstern lenke)

Norwegian-aksjen var opp over 4,5 prosent da nyheten ble kjent, men falt deretter noe tilbake. Aksjen stiger 3,67 prosent til 237 kroner på Oslo Børs sålangt mandag.

Følg kursutviklingen til Norwegian-aksjen her

Les også:
Norwegian rykker til på børsen
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.