Fondet DNB Nor Eiendomsinvest I med datterselskapene Fortin og Svea Real selger det meste av sin portefølje av næringseiendommer til det amerikanske eiendomsinvesteringsselskapet Starwood Capital, ifølge en melding fredag.

F.v: Knut Styrvold, administrerende direktør og Erik Gjellestad, styreleder i DNB Nor eiendomsinvest I-eide Fortin. Foto: Foto:Hampus Lundgren
F.v: Knut Styrvold, administrerende direktør og Erik Gjellestad, styreleder i DNB Nor eiendomsinvest I-eide Fortin. Foto: Foto:Hampus Lundgren (Foto: Dagens Næringsliv)

Transaksjonen er priset til 11 milliarder kroner.

- Vi er glade for i dag endelig å kunne legge frem et tilbud til aksjonærene i DnB NOR Eiendomsinvest I ASA som representerer en reell exit-mulighet, sier styreleder Erik Gjellestad.

Styret anser tilbudet fra Starwood som godt, vurdert opp mot andre bud og alternativer, og sett i forhold til løpende verdivurderinger, fremgår det.

Da DnB NOR Eiendomsinvest I ASA ble etablert i 2005/06 var en av premissene at selskapet skulle ha en levetid på 10 år, men med mulighet for forlengelse. På ordinær generalforsamling i mai 2014 ble mandatet forlenget fra 30. juni 2016 til 30. juni 2019.

Finanskrisen har fått konsekvenser for verdiutviklingen til de drøyt 4800 sparerne som har penger investert i DNB NOR Eiendomsinvest I.  Det har også ført til hissige investormøter.

Fortins ledelse møtte sure aksjonærer i 2012. F.v: Knut Styrvold, aministrerende direktør, og Erik Gjellestad, styreleder. F
Fortins ledelse møtte sure aksjonærer i 2012. F.v: Knut Styrvold, aministrerende direktør, og Erik Gjellestad, styreleder. F (Foto: Dagens Næringsliv)
 

De makroøkonomiske rammebetingelsene har medført et verditap på deler av eiendomsporteføljen på rundt 10 prosent, opplyser selskapet. I tillegg kommer tap som følge av finansielle instrumenter, som utgjør anslagsvis én milliard kroner.

Transaksjonen er betinget godkjennelse i ekstraordinær generalforsamling.

Les også:
- Jeg bor ikke i USA. Da ville kravet hatt to-tre nuller til
Seadrill raser på børsen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.