Korrupsjonsskandalen i Petrobras skaper usikkerhet for oljeservice-investeringsselskapet Akastor, som nå følger med på utviklingen fra dag til dag.

Det sier konsernsjef Frank Reite i Akastor til TDN Finans.

Femti prosent av ordreboken til MHWirth, det største selskapet i Akastor-porteføljen, er knyttet til Brasil.

Det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras er for tiden involvert i en større korrupsjonsskandale, og nylig trakk toppsjef Maria das Graças Silva Foster og fem styremedlemmer seg fra selskapet.

Les også: Petrobras-sjefen går av og Skandalerammet oljegigant får ny toppledelse

Kombinert med den svake utviklingen i sektoren, kan det i verste fall kan føre til kanselleringer av kontrakter for Akastor.

- Vi driver og produserer det vi skal levere til Brasil i henhold til den timeplanen vi har. Vi følger med på det som skjer i Brasil fra dag til dag, sier Reite.

Han viser til at byggingen av fire av disse boreskipene er i gang allerede.

- Så det skal mye til at man stoppe drillskip som allerede er under bygging, sier han.

Reite sier at de skal bruke dagens turbulente marked til å effektivisere driften av selskapet, og utelukker hverken salg av deler av porteføljen eller flere oppsigelser i 2015.

- Sånn som verden er i dag kan vi ikke love noe som helst. Du vil alltid se kapasitetsjusteringer avhengig av nivå, sier Reite.

I løpet av første halvår 2015 må 500 til 750 personer tilknyttet MHWirth gå.

- Vi har vært i kontakt med fagforeningen og de har vært involvert i planleggingen slik at det skal gå på best mulig måte, sier Reite.

Les også:
Halv milliard i underskudd for Røkkes krambod
- Vi må forberede oss på en ny normalsituasjon for norsk økonomi
Norske priser stiger som ventet  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.