Investor, Ferd-eier og Norges femte rikeste mann Johan H. Andresen sendte igår ut siste utgave av konsernbladet Ferdmagasinet.

Under tittelen «Eierskap bør helst bety noe» harselerer han i bladets lederartikkel med Ap-leder Jonas Gahr Støre og den politiske debatten om statlig eierskap, skriver Finansavisen.

Andresen mener det viktigste er hvor stor verdiskaping som faktisk finner sted i en bedrift, og ikke om den eies av et departement eller tusenvis av aksjonærer.

«I kategorien «hva vi skal leve av i fremtiden» er statlig eierskap av kontorbygninger i Norge ... ikke nødvendigvis det som kommer øverst på listen», skriver Andresen.

«Selv Jonas Gahr Støre»

«Ei heller er det å frakte hverandre frem og tilbake på en nasjonal jernbanestrekning noe som kommer langt opp», legger han til ifølge avisen.

«Selv Jonas Gahr Støre innrømmer at han nok kan ha tatt Arlanda Express uten å ta skade av det. Det skyldes kanskje at den tok ham til Stockholm, og ikke til hverken Sydney eller Shanghai, til tross for at bedriften har både australske og kinesiske eiere», skriver Andresen videre og viser til at Arbeiderpartiet advarte kraftig mot salg av flytoget mens selskapets svenske motpart Arlanda Express er privateid.

Arbeiderpartiets næringspolitiske kvinne hadde ikke til til å kommentere artikkelen overfor Finansavisen.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: 6 av 10 sier nei til salg av Flytoget

 
- Staten skal ikke eie bare for å eie  

  Flytogets kunder fortsatt mest fornøyd