I butikkhyllene til Rimi på Skøyen er det begynt å tynnes ut. Snart skal det opp nye Rema-skilter på fasaden til næringsbygget som eies av Eiendomsspar, som kontrolleres av Christian Ringnes.

– Huseier Christian Ringnes nektet oss å overta Rimi Skøyen. Den blir Rema, sier Bunnpris-eier Christian Lykke til DN.

Natt til 4. mars i år ble det klart at lillebroren blant dagligvareaktørene fra Trondheim skulle overta 43 butikker som hadde tilhørt Ica Norge. Senere ble det klart at det endelige antallet butikker var 42. Butikk nummer 43 havnet nemlig i hendene på Trondheims desidert største dagligvareaktør, Rema 1000, som er eid av Reitan-familien.

Ifølge Lykke skal butikken ha glippet bare et par dager før Bunnpris skulle overta lokalet. Da skal Lykke-familien ha blitt kjent med at byggeieren Eiendomsspar hadde inngått en avtale med Rema.

– På overtid fikk vi høre at Ringnes hadde en avtale med Rema. Det var en unødvendig situasjon, siden kontrakten var inngått noen måneder i forveien. Butikkutstyret var allerede bestilt og kjøpmannen ville bli hos oss, sier Lykke.

LES OGSÅ: - Når du får nei, nei og nei - da er det lett å miste motet

Foretrakk Rema

Christian Ringnes ønsker ikke å svare på DNs henvendelse om saken. Han henviser til Rune Richardsen, som er eiendomsdirektør i Eiendomsspar. Richardsen forklarer valget av Rema på denne måten:

– Bakgrunnen for at Rema kommer inn i butikklokalet på Skøyen er at vi har hatt, og skal videre ha, et langvarig samarbeidsforhold med selskapet og er godt fornøyd med det. Vi har ikke så god kjennskap til Bunnpris som samarbeidspartner og valgte som sagt av den grunn å tegne en leiekontrakt med Rema, opplyser Richardsen.

– Bunnpris mener de ble satt i en unødvendig vanskelig situasjon. Hvorfor ble de informert så sent?

– Dette er ukjent informasjon for oss. Vi varslet 8. april at overdragelse av leiekontrakt ikke blir akseptert, svarer Richardsen.

Overdragelsen av de 42 butikkene fra Ica Norge til Bunnpris er en konsekvens av Icas Norges-exit. Selv om det i utgangspunktet var Coop som sikret seg rundt 550 butikker da Ica valgte å trekke seg ut av Norge, påla konkurransemyndighetene Coop å videreselge 50 butikker til Norgesgruppen og 43 butikker til Bunnpris. Dermed ble norgeshistoriens største omskiltinger av dagligvarebutikker en realitet.

I tillegg til Ica-butikkene som Norgesgruppen og Bunnpris sikret seg, kan Rema 1000 ende opp med 20 til 25 Ica-butikker.

– Vi visste at noen av butikkene ville kunne skifte kjede ved eierbytte, men antallet er godt under hva Coop la til grunn når vi regnet på kjøpet av Ica, sier konstituert administrerende direktør Geir Inge Stokke i Coop.

 

- Dette betyr bedre priser og utvalg for forbrukeren

- Dette betyr bedre priser og utvalg for forbrukeren
Konsernsjef Per Strömberg i ICA Gruppen og administrerende direktør Svein Fanebust i Coop Norge orienterte mandag formiddag pressen om kjøpet av ICAs dagligvarevirksomheten i Norge.
02:35
Publisert:
 

 

Visste du at du kan lese dagens papirutgave av DN her?(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.