Skal du til Syden i sommerferien, må du virkelig kjappe deg. En dårlig start på den norske sommeren har ført til søkerush på Finn, bestillingsrush hos charterselskapene - og prisene er langt høyere enn ifjor.

- Ifjor ville «ingen» reise sydover fordi det var så fint vær her hjemme. Da dumpet charterselskapene prisene, og det var faktisk mulig å få en sydentur til 98 kroner. I år skal det godt gjøres å finne noe i juli for under 4000, sier produktdirektør Eivind W. Christiansen i Finn Reise til DN.

En undersøkelse Finn har gjort viser at reisebudsjettet vårt i sommer er omtrent det samme som ifjor, men flere vil feriere i Norge enn før. Vi er litt lei av Syden.

- Dette kommer nok av det fantastiske sommerværet vi har hatt de to siste årene, tror Christiansen.

Nye reisevaner

Reisevanene våre har endret seg de siste årene. Trenden går mot at vi putter flere reiser inn i sommerferien enn før, gjerne både en tur i Norge og en til utlandet.

- Nordmenn liker å fremstå som sofistikerte sydenturister. Vi vil ikke dra dit «folk flest» drar, men ender likevel ofte opp med å ligge rundt det samme svømmebassenget som naboen. Du sitter på sommerfesten og sier at du skal til Riveriaen og drikke Prosecco - men du drar til Bulgaria, sier Eivind W. Christiansen.

- Er vi litt jålete av oss?

- Jeg tror det handler mer om pris. Vi drømmer oss til andre steder enn vi faktisk reiser, sier han.

Hit drømmer vi oss - hit reiser vi

Når nordmenn blir spurt om hvilke sydendestinasjoner de ønsker å reise til, svarer de gjerne Hellas, Spania, Italia, Kroatia eller Frankrike. De aller fleste ender opp i Hellas og Spania, men mange reiser også til Tyrkia og Bulgaria, viser Finns undersøkelse.

- Bulgaria hadde et dårlig rykte på seg for noen år siden, men det har vi glemt nå. Det er mulig å reise svært billig til Tyrkia og Bulgaria, og nordmenn er opptatt av å få en god deal og mye for pengene, sier Christiansen.

Å gjøre et reisekupp i fellesferien vil imidlertid bli svært vanskelig i år.

- Løpet er ikke kjørt hvis du ennå ikke har bestilt ferieturen til utlandet, men det blir neppe muligheter for å gjøre et kupp. Det meste er revet unna allerede, sier Eivind W. Christiansen.

Les også:

Broren til Tommy Sharif pågrepet

Fulgte Europa opp

Se DNTV: Laks minutt for minutt

Laks minutt for minutt
Laks minutt for minutt
00:24
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.