Multiconsult har inngått avtale om å kjøpe de resterende 68 prosentene av aksjene i Link Arkitektur som selskapet allerede ikke eier, for 109 millioner kroner, ifølge en melding tirsdag.

- Vi gikk inn på eiersiden i 2008 med en tro på samspillet mellom tidligfasearkitektur og tidligfaserådgiving. Dette var en riktig tanke og er nå moden for å tas videre. Vi ser at dette samspillet er sentralt i dagens samfunnsutvikling i retning av urbanisering og bærekraft. Jeg har sterk tro på vår kollektive styrke og ser også at økt eierskap åpner for nye muligheter, sier Multiconsult-sjef Christian Nørgaard Madsen i meldingen.

Multiconsult har til hensikt å opprettholde LINK arkitektur som eget merkenavn og organisert som et heleid datterselskap i Multiconsult-konsernet, opplyses det.

Selgerne er Målsnes Invest AS, Tviberg AS, Onafyr AS, Halleraker AS, WSP Europe AB og Paladio AS. Sistnevnte aksjonær representerer fire LINK-ansatte.

Transaksjonen gjennomføres i helhet i kontanter fra Multiconsults kontantbeholdning, og ventes finnes sted omkring 15. september.

Les også:
Tar grep i BN Bank

- Beijing i krisemodus
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.