Dagligvarekjeden Coop er ikke lenger å finne på luksus-fjelldestinasjonen Geilo, etter en tabbe. Dermed er Coop Marked-butikken på Hovet eneste samvirke-forretningen i Hol Kommune.

Det var Budstikka som først omtalte saken.

Ga opp én, mistet begge

Coops kjøp av ICAs norske virksomhet bød på en sjelden mulighet for samvirkekjeden til å innta Geilos kanskje best beliggende dagligvarelokale, Rimi-butikken midt i fjellbygdens sentrum.

Coop-ledelsen nølte derfor ikke med å si opp leiekontrakten i nabobygget, som inntil nylig huset Coop Extra. Lokalet med den noe svakere beliggenheten ble deretter raskt overtatt av Bunnpris.

Dermed fikk Geilo nok en kjedeaktør, i tillegg til Norgesgruppens Kiwi og Spar.

Det Coop imidlertid ikke hadde klart for seg, var at Rimis leiekontrakt med den Olav Thon-eide småsenterkjeden Amfi utløp 1. oktober. Dermed snappet Rema 1000 lokalet.

- Skuffer kundene

Det var Bærum-selskapet Coop Vestviken som drev Coops virksomhet på Geilo, ifølge Budstikka.

Etter at Konkurransetilsynet tidligere i år ikke tillot Coop å ha både sin egen butikk og Rimis butikk på Geilo, så derfor selskapet frem til å overta lokalet til en av Rimi-butikkene i Norge som omsatte mest per kvadratmeter.

Administrerende direktør Wenche Løvland i Coop Vestviken medgir at det er en sår sak.

- Vi eies jo av kundene, og når vi da skuffer kundene med å legge ned en butikk som vi gjerne vil ha, så føles ikke det godt. Det føles feil, sier Løvland til Dagens Næringsliv.

Hun forklarer at det er Coop Norge som har kjøpt, solgt og forhandlet om lokalet som del av en større transaksjon.

Kommunikasjonssvikt

Senterleder Jan Erik Solberg ved Amfi Geilo bekrefter at Coop kom for sent til bordet. Det lå heller ingen varslingsplikt i avtalen.

- Det er en leieavtale mellom leietaker og huseier, og begge parter er vel smertelig klar over utløpsdatoen. Men vi føler vel at det har vært en intern kommunikasjonssvikt i Coop, sier Solberg til Dagens Næringsliv.

Nå får Geilo også sin første Rema 1000-forretning. Butikken ventes å åpne i de tidligere Rimi-lokalene i midten av november, ifølge senterlederen.

- Det blir en spennende aktør å få inn, sier Solberg.

Utleieansvarlig Erik Hoelsveen i Thon Eiendom har også store forventninger til Rema.

- Vi leide ut til den aktøren som vi mener kan tilføre senteret mest i forhold til nye kunder og omsetning, sier Hoelsveen til Dagens Næringsliv.

Vurderer flere

Coop gir seg imidlertid ikke så lett.  Vestviken-sjef Wenche Løvland bekrefter at dagligvarekjeden er i samtaler om nye lokaler i traktene. Men om det blir i Geilo sentrum, er ikke gitt.

- Vi jobber med saken og er både på Geilo og Ål, og hele Hallingdal. Vi har flere på hånden som vi lurer på, og det kan hende det kommer noe ganske snart, sier hun.

Solberg mener imidlertid at det blir tøft for Coop å skulle komme tilbake til Geilo.

- Det er et lite sted med fire store dagligvareforretninger. Det er neppe behov for en femte, sier Amfi-sjefen.

Betydelig oppgradert

Geilo kniver med Hafjell om de dyreste fritidseiendommene her til lands. Den lille fjellbygden midt mellom Oslo Og Bergen har også sett en kraftig utbygging de seneste årene.

I tillegg til utviklingen av Kikut Fjellandsby, ombyggingen av Highland og Vestlia Resort, og rebranding av Vestlia til Geilolia, er det investert betydelig i oppgraderingen av Geilo sentrum. Solberg anslår at Hol Kommune har brukt rundt 100 millioner kroner på gågateanlegget mellom senteret og Geilo togstasjon.

I 2013 overtok Amfi varehuset Tunet og Geilosenteret og omprofilerte begge under navnet Amfi Geilo. Solberg bekrefter at omsetningen har vist en positiv utvikling siden.

Amfi Geilo hadde med sine 21 forretninger en omsetning på 235 millioner kroner i 2014.

Les også: Snart kan du få betalt for å parkere ved flyplassen
- Antallet ledige utleieboliger i Oslo stuper
250 mister jobben i Beerenberg  

Se DN Tv: Hummerfisket er i gang !

Nå er hummerfisket i gang! Sjekk første fangst-rappport.
00:55
Publisert:
 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.