- Antallet ledige utleieboliger i Oslo stuper og dette øker sannsynligheten for økt prispress i fremover, sier administrerende direktør Vibecke Lyse Augdal i Utleiemegleren i en pressemelding tirsdag.

I Oslo er det nå 1.579 utleieboliger på Finn.no, som tilsvarer nesten 1.000 færre enn i samme periode ifjor.

- Det er tre år siden vi har sett så lavt utbud av utleieleiligheter, sier daglig leder Geir Skogheim for Utleiemegleren Frogner.

Tror på prispress

Normalt ser Utleiemegleren et fall i leieprisene etter sommeren, men i år venter de at prisene vil holde seg oppe.

Siste utleieprisoversikt fra Utleiemegleren for september 2015 viser at det nå i snitt koster 8.903 kroner i måneden å leie en ett-roms leilighet i Oslo. Dette er en oppgang på 2,1 prosent fra måneden før. Sammenlignet med samme måned ifjor er det en oppgang på 0,4 prosent.

Det koster i gjennomsnitt 11.820 kroner å leie en to-roms leilighet i Oslo i september 2015, dette er en nedgang på 0,2 prosent fra måneden før. Sammenlignet med samme måned ifjor er det en oppgang på 2,4 prosent.

En tre-roms leilighet i Oslo koster nå i snitt 14.863 kroner å leie i måneden. Dette tilsvarer en nedgang på 0,1 prosent fra måneden før. Sammenlignet med samme måned ifjor, er det en oppgang på en prosent.

Lavere aktivitet i Stavanger

I Stavanger har også antall ledige boliger på Finn.no gått ned.

- Vi går mot en tid av året hvor det normalt er noe lavere aktivitet i leiemarkedet, sier daglig leder Eirik Hauge for Utleiemegleren Stavanger.

Han venter en utflating eller en svak nedgang i prisene.

I snitt kostet det 11.250 kroner å leie en tre-roms leilighet i Stavanger i september 2015, dette er en nedgang på 6,3 prosent fra måneden tidligere. Sammenlignet med samme måned ifjor er det en nedgang på 22,7 prosent.

Både i Trondheim og Bergen er prisene svakt synkende. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

- Dere kan ikke skape et problem og be oss løse det

Bankkrangel om rentepolitikk

- Fallet den siste tiden har gått fort

Se DNTV: Svak vekst i boligprisene

Svak vekst i boligprisene
Christian Dreyer fra Eiendom Norge kunne vise til en svak vekst i boligprisene i september.
01:44
Publisert: