Grytidlig onsdag morgen innledet Kripos en større aksjon mot et miljø som har bygget seg opp innen renhold og transport.

Mens tåka fortsatt lå lavt over Romerike, gikk politiet til aksjon mot bopelen til en 33-åring i 06.15-tiden. Mannen er av politiet utpekt som en av de sentrale skikkelsene i nettverket.

Etter at mannen var tatt inn til avhør, gjennomsøkte en av Tollvesenets valutahunder boligen på jakt etter kontanter.

Les også: Storrazzia mot budbilnettverk

Opp mot 20 personer skal være i politiets søkelys i saken som nå er under oppseiling.

Millionbiler
I lokalavisen forteller han hvordan bygget seg opp fra svært lite, og nå kjører rundt i en bil til over en million kroner.

I dag disponerer bedriftseieren en luksus-suv med salgspant på 1,3 millioner kroner registrert på ett av selskapene sine. Samme år som panten ble registrert, tapte selskapet en million kroner.

Kripos gikk onsdag til aksjon hjemme hos budbil-toppen, her er en av millionbilene han har disponert.
Kripos gikk onsdag til aksjon hjemme hos budbil-toppen, her er en av millionbilene han har disponert. (Foto: Skjalg Bøhmer Vold)

De to siste årene har han hatt lav inntekter på henholdsvis 300.000 og null. I 2012 hadde han derimot en drøy million i skattbar inntekt. I dag står han oppført med tre boliger av nøktern standard.

Jobbet seg opp fra vaskejobb
Mannen har tidligere hatt vaskejobb og arbeidet som postmann, og videre vært underleverandør for to av de store budbilfirmaene i Oslo-området.

Han har også uttalt at han har planlagt å bidra med penger til et religiøst prosjekt i hjemlandet.

Det er så lang ukjent hvilken formell status 33-åringen har i saken og hvor mange som er siktet.

Misbruk av velferdsordninger
Politiets teori er at nettverket skal ha misbrukt legale strukturer til grov økonomisk kriminalitet som hvitvasking, lånebedragerier og misbruk av velferdsordninger.

- Dette er en omfattende aksjon med over 200 tjenestepersoner involvert. Dagens aksjoner kommer som et resultat av en lengre etterforskning ledet av Kripos. Saken er kompleks og vi har vært avhengige av et omfattende samarbeid med andre etater i dette arbeidet,  sier Kripos-sjef Ketil Haukaas i en pressemelding.

Kripos, som leder aksjonen, vil ikke kommentere saken før senere i dag.

- Jeg kan bekrefte at vi har hatt en stor aksjon i samarbeid med lokale politidistrikter og Økokrim. Vi kan gi flere opplysninger senere i dag, kommunikasjonsrådgiver Axel Wilhelm Due i Kripos.

Også Skattekrim i Skatt øst og Nav deltar i aksjonen.

Les også: Når Ferrari går på børs, så sier det seg kanskje selv hva tickeren blir

Nordea topp: - Det har vært ekstremt stor uro

Se DNtv: Vinneren av årets firmabiltest

Årets vinner, Peugeot 308
Peugeot 308 er vinner av årets viktigste firmabiltest
01:09
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.