Wood Group Mustang Norway ble tirsdag tildelt en rammeavtale av Statoil til en verdi på 400 millioner dollar, i tillegg til en konkurranseavtale.

Onsdag opplyser selskapet i en melding at det venter at avtalen vil bidra til å skape om lag 250 arbeidsplasser.

- Dette er et gjennombrudd for Wood Group på norsk sokkel, sier administrerende direktør Otto Søberg i Wood Group Mustang Norway i meldingen.

Han ser nå frem til å bygge videre på det eksisterende forholdet med Statoil.

- Arbeidet vil kreve en betydelig oppbygging av kontorene i Bergen og Stavanger, og vi vil gjennomføre en rekrutteringskampanje, legger Søberg til.

Flere arbeidsplasser

Statoil tildelte onsdag ut vedlikeholds- og modifikasjonsavtaler for 24 milliarder kroner til selskapets installasjoner på norsk sokkel og til landanleggene Sture, Kollsnes Kårstø og Melkøya.

Hensikten er å styrke norsk sokkels konkurransekraft og stimulere til langsiktig aktivitet og verdiskaping.

I tillegg til Wood Group er hovedleverandøravtalene tildelt Aibel, Apply Sørco og Reinertsen.

Konsernsjef Jan Skogseth i Aibel sier til NTB at tildelingen sikrer arbeidsplasser og fortsatt aktivitet ved alle Aibels kontor langs norskekysten. Bare i Aibel er det ventet at kontrakten vil sysselsette om lag 1.000 personer.

Ble vraket

Statoils tidligere hoffleverandør Aker Solutions fikk imidlertid ikke en eneste av vedlikeholdskontraktene oljeselskapet nå har delt ut.

Selskapet meldte tirsdag ettermiddag at arbeidsvolumet for 2016 blir redusert med 500-600 millioner kroner som følge av Statoil-vrakingen.

Tapet av kontrakten vil også ha konsekvenser for arbeidsstyrken og strukturen innen vedlikehold og modifikasjon (MMO-området) i Norge.

- Vi er skuffet over utfallet av denne anbudsprosessen, skrev Aker Solutions-sjef Luis Araujo i en melding.

 

Les også: Asia i dag: Fremvoksende markeder frykter Fed

SAS overgår forventningene

Asia i dag: Fremvoksende markeder frykter Fed

 

Se også: (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Komfortmester i suv-klassen:

Komfortmester i suv-klassen
DNs biltester har vanskeligheter med å se for seg noe mer komfortabelt kjøretøy enn den nye generasjonen Lexus RX 450h.
01:27
Publisert: