I en pressemelding mandag kveld varsler entreprenørselskapet NRC Rail at det planlegger å ansette inntil hundre nye medarbeidere.

- Ordrebøkene er rekordstore og vi ser en betydelig økt satsing på banerelatert infrastruktur, sier daglig leder Robert Norbeck i NRC Rail Norge i meldingen.

Signaler fra Jernbaneverket om at flere store prosjekter vil legges ut for anbud og at arbeidet i større grad vil foregå gjennom hele året gjør at entreprenørselskapet nå tør satse ytterligere.

Flere år med lav forutsigbarhet og sesongvariasjoner har ifølge Norbeck ført til at den nå er manko på ressurser i bransjen.

- Vi håper at vi kan tiltrekke oss kompetanse fra mer konjunkturutsatte bransjer. Vi tenker da spesielt på prosjektledere og ingeniører fra olje- og gassektoren, hvor det gjennom en årrekke er bygget meget solid kompetanse i Norge, sier Norbeck.

NRC Rail er en del av det børsnoterte entreprenørselskapet NRC Group. Den norske delen av jernbanedivisjonen gikk tidligere under navnet Team Bane og ble stiftet i 2011.

Ifjor høst ble selskapet kåret til gasellevinner i Akershus etter en omsetningsvekst på nær 15.000 prosent fra oppstart til 2014. 

- Vi tolker Jernbaneverket som at de nå er i ferd med å ta sin del av ansvaret ved å gi markedet mer forutsigbarhet i form av helårsproduksjon og langvarige større prosjekter. Det gir oss som entreprenør evne og vilje til å foreta de investeringer som skal til for å bygge kapasitet og dermed møte behovene vi nå ser i markedet, sier administrerende direktør i NRC Rail Group Øivind Horpestad i meldingen fra selskapet.

Følg markedene i DN Investor

Les også:

Ser over 80 prosent sannsynlighet for resesjon i Norge  

Analytikere ser ingen rask REC-bedring  

Nå er denne Teslaen historie

Se DNtv: Racer-Ferrari auksjonert for rekordsum

Racer-Ferrari auksjonert for rekordsum
En 1957 Ferrari 335 Sport Scaglietti ble solgt for rekordhøye 32 millioner euro, 305 millioner kroner, på en auksjon i Paris denne helgen. Bilen er en av de mest ikoniske fra motorsportens historie.
01:03
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.