I september 2015 kom Oslo tingrett frem til at Maaruds varemerkeregistrering av «potetgull» er ugyldig, etter at Orkla, som selger Kims-chips, gikk til sak for å få kalle chipsen sin potetgull.

Tingretten ville imidlertid ikke slå fast at andre produsenter kan bruke ordet potetgull i sin markedsføring uten å krenke Maarud, slik Orkla ønsket.

Chipsprodusenten Maarud ville ikke gi slipp på varemerkeregistreringen av «potetgull» og anket Oslo tingretts avgjørelse til Borgarting lagmannsrett.

Maarud Brands AB og Maarud AS fremsatte også en begjæring om midlertidig forføyning om at Orkla Confectionery & Snacks Norge AS (Orkla) i sin markedsføring av produkter som selskapet omsetter forbys å benytte varemerket "potetgull".

Borgarting lagmannrett har nå i en fersk dom kommet frem til at det ikke er sannsynliggjort noe krav som gir grunnlag for en midlertidig forføyning.

Maaruds begjæring tas ikke til følge.

Selve hovedsaken kommer opp i november.

Les også:

Maarud anker potetgull-dommen  

«Potetgull-saken»: Maarud har ikke enerett på betegnelsen potetgull

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.