Advokat Karl Thompson i Office of Legal Counsel (OLC) i USA har bekreftet til det amerikanske transportdepartementet at Norwegians irske datterselskap Norwegian Air International ikke kan nektes en lisens til å fly til mellom Irland og USA på grunnlag av konkurrenters innvendinger, skriver The Irish Times tirsdag.

OLC er underlagt Det amerikanske justisdepartementet.

Avisen viser til at blant annet US Airline Pilots Association og Delta Airlines har hevdet at det norske selskapet bruker sitt irske datterselskap til å ansette lavtlønnet mannskap og dermed bryter de artikkel 17 Open Skies-avtalen mellom USA og EU.

Thompson har imidlertid sagt til departementet at dersom et flyselskap ellers kvalifiseres til å motta en tillatelse, så kan USA ikke nekte selskapet lisens på grunnlag av artikkel 17 alene.

Myndighetspersoner fra EU og USA skal møtes denne uken for å ha samtaler knyttet til saken, ifølge avisen.

Følg markedet på DN Investor

Les også: Asia i dag: Skjebnedag for Kina og Hong Kong

Microsoft kjøper LinkedIn  

Sverdrup-plattformen igangsatt før tiden  

Oljeverdier for 400 milliarder borte på to år

Verdens antatt tryggeste investeringer har aldri vært dyrere (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Se DNtv:
Det Norske kjøper BP norge for 10,8 milliarder
01:14
Publisert: