Den gjennomsnittlige renten på tyske statsobligasjoner ble i løpet av torsdagen negativ for første gang, men kan falle ytterligere.

Dette skjer som følge av Den europeiske sentralbankens (ECB) verdipapirkjøp, som nå skjer med en takt på 60 milliarder euro i måneden, skriver Bloomberg News.

Alle obligasjonene frem til og med niåringen har nå negativ rente, mens tiåringen handles til rekordlave nivåer.

Rentestrateg John Stopford i Investec Asset Management viser til ESB-sentralbanksjef Mario Draghi gjentakelse av at sentralbankens verdipapirkjøp vil fortsette frem til man ser en varig gjeninnhenting i inflasjonen.

- Avkastningen er ikke attraktiv på disse nivåene, men det er rom for den å falle ytterligere gitt ECBs politikk, sier Stopford til Bloomberg News.

Renten på den tyske tiåringen var på et tidspunkt torsdag nede i 0,073 prosent, noe som er det laveste som er notert siden Bloomberg News startet sin dekning i 1989.

Og som grafen under viser, som er basert på tall fra Macrobond, har den tyske tiåringen heller ikke vært lavere siden 1980.

Grafikk: Macrobond.
Grafikk: Macrobond.
 

Også rentene i USA falt torsdag, men ble handlet i et svært smalt spenn. Dette viser usikkerhet i markedet rundt når neste renteheving fra Federal Reserve vil skje.

Usikkerheten er drevet av at svake tall for førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA og skuffende antall igangsatte boliger torsdag, sammen med nedjusterte estimater for vekst i BNP i USA, trekker i motsatt retning av sentralbankens kommunikasjon om snarlig renteheving, skriver Bloomberg News.

Les også:

Pendlere presser opp boligprisene

Dette er Røkkes beste investering

Tror på oljepris på 100 dollar - om en stund  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.