Finansministrene og sentralbanksjefene i de 20 største industrilandene møttes i helgen i Chengdu i Kina, der brexit var et sentralt tema under samtalene.

G20-landene medgir at Storbritannias beslutning om å forlate EU skaper usikkerhet i verdensøkonomien, men hevder å være godt rustet til å kunne møte disse.

– G20-landenes medlemmer er godt posisjonert for proaktivt å kunne møte de potensielle økonomiske og finansielle følgene av folkeavstemningen i Storbritannia, heter det i en uttalelse fra møtet.

Ministrene og sentralbanksjefene understreker videre at de håper britene til tross for utmeldelsen fortsatt vil ha et tett forhold til EU.

IMP-prognose

IMF nedjusterte nylig sin globale vekstprognose som følge av brexit og tror verdensøkonomien vil vokse med 3,1 prosent i år og 3,5 prosent neste år, ikke med henholdsvis 3,2 og 3,6 prosent som prognosen lød på i april.

– Usikkerhet rundt det framtidige forholdet mellom Storbritannia og EU vil bidra til ytterligere usikkerhet og tære på tilliten, advarte IMF foran G20-møtet.

Kina advarer

Kina kom også med en advarsel foran G20-møtet og gjorde det klart at landet alene ikke vil være i stand til å bremse en eventuell nedgang i verdensøkonomien som følge av brexit.

– Det er umulig for oss å bære hele verdens byrde på våre skuldre, sa Kinas statsminister Li Keqiang etter et møte med Verdensbanken og Det internasjonale pengefondet (IMF) i Beijing fredag.

Kinesisk økonomi

Kina har med sin sterke økonomiske vekst vært hovedmotoren i verdensøkonomien de siste tiårene, og landet spilte en viktig rolle da finanskrisen rammet i 2008.

Nå har heller ikke Kina tosifret vekst lenger, og fjorårets vekst på 6,9 prosent var den laveste på mer enn 25 år.

I år tror IMF at Kinas økonomi vil vokse med 6,6 prosent, noe som er i tråd med vekstmålet på mellom 6,5 og 7 prosent som myndighetene i Beijing har fastsatt. (©NTB)

Les mer på DN.no:

Kraftmegler Einar Aas satser på Spania-eiendom: Satser 100 mill. i Marbella  

Asia i dag: Frykt for kinesisk mareritt for Apple  

Sluttpakken til Sigrid (30) skal brukes til å bygge buffer

Medisinstudiet ved UiOhar landets høyeste karakterkrav, men studieledelsen er usikker på om den slipper inn de beste legene: Vil ikke bare ha de skoleflinke dnPlus  (DN+)

Nordmenn lar sparepengene forsvinne i banken dnPlus  (DN+)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Disse åtte øvelsene gjør deg til en god løper
Eystein Enoksen, professor ved idrettshøgskolen, anbefaler disse teknikk- og styrkeøvelsene.
01:25
Publisert:
 

De beste taxfree-vinene
Her er de beste kjøpene fra vinhyllene i taxfree-butikken på Gardermoen.
02:33
Publisert: