– Fritak for moms på elsykler og økt Enova-støtte til solcellepaneler er to små og veldig effektive tiltak. Begge vil bli svært store og viktige om kort tid, men de trenger litt drahjelp, sier MDG-representant Rasmus Hansson til Dagsavisen.

MDG foreslår denne endringen i stedet for å innføre regjeringens egne forslag om økt taxfreekvote og billigere båtmotorer, planer partiet omtaler som «dumme og destruktive» og som «tivolipolitikk».

– Det er alltid lurest å fremme forslag som ikke vil koste ekstra penger. Hvis vi opprettholder båtmotoravgiften og ikke øker mulighetene for mer billig alkohol, vil vi få dekket opp kostnadene ved momsfritak på elsykler og mer støtte til solcellepaneler, sier Hansson.

Det er 13 år siden Stortinget vedtok momsfritak for elbiler. Salget av elbiler har tatt av. Det er også økende salg av elsykler nå, men man er langt unna elbilnivået, påpeker informasjonssjef Hulda Tronstad i Syklistenes Landsforening.

– Fjerning av momsen vil likestille de elektriske framkomstmidlene. Mens det i dag er moms på elsykkel, er det ikke det verken for elbiler eller elmopeder, sier Tronstad.

Det er heller ikke momsfritak for vanlige sykler.

Les også:
Frykter redere uten ansikt
Bevisjakt hos meglerkjemper
Mediesky investor gikk på en smell i 2012 - nå håver han inn igjen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.