Saken er oppdatert.

Statsminister Erna Solberg vil annonsere det norske bidraget på 200 millioner kroner i neste uke når hun skal delta på FNs klimatoppmøte i New York.

– Det grønne klimafondet spiller en viktig rolle i å finansiere klimatiltak i utviklingsland. I årene som kommer vil det være viktig for å få til både utslippsreduksjoner og klimatilpasninger, sier Solberg.

Hilde Opoku i Miljøpartiet De Grønne mener sjekken er puslete.

– At et av verdens rikeste land med nær 6.000 milliarder oljekroner på bok velger å gi et så lite beløp vil sende et klart signal til andre land om å gi enda mindre, sier hun.

Partiet mener 1 prosent av BNI ville være en riktigere sum. Det tilsvarer om lag 30 milliarder kroner.

Under FN-toppmøtet vil Solberg for øvrig også kunngjøre norsk støtte til Verdensbankens initiativ om en global pris på karbon. Tanken er at en videre satsing på kvoter og avgifter skal få CO2-utslippene ned.

Les også:
- Flybransjen er crazy
- Verdensøkonomien balanserer i dag på en nokså skarp knivsegg
Her vokser boligprisene raskest (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.