Generalsekretær Arne Jensen i Norsk Redaktørforening er rimelig fornøyd med mediedelen i det reviderte statsbudsjettet.

– Sett i lys av utgangspunktet og omstendighetene, er dette trolig det beste vi kunne håpe på, sier han i en kommentar til den delen av budsjettavtalen mellom regjeringspartiene, Kristelig Folkeparti og Venstre som gjelder pressen og andre medier.

– Det er svært gledelig at Stortinget nå vil gå for nullmoms på papir og digitalt som det primære alternativet. Åtte prosent er et tall, null er et prinsipp, et prinsipp om at journalistikk ikke skal avgiftsbelegges. Dette vil være et viktig bidrag til utviklingen av digitale journalistiske plattformer og digitale finansieringsløsninger for norske medier, sier Jensen.

Han viser videre til at kuttet på 50 millioner kroner i mediestøtten droppes, og at støtten opprettholdes på et nivå rundt 300 millioner kroner.

– Vi er også glade for at Institutt for Journalistikk beholder dagens støtte. Det er viktig for kompetanseutviklingen i bransjen, sier generalsekretæren.

NRK-lisensen blir økt med 25 kroner, mot regjeringens forslag om at den skulle bli stående uendret. Og de samiske avisene beholder støtten på dagens nivå.

Administrerende direktør Randi Øgrey i Mediebedriftenes Landsforening karakteriserer budsjettforliket som en viktig mediepolitisk seier.

– KrF og Venstre har fått med seg regjeringspartiene til også å be ESA notifisere nullsats på digitale medier. Vi gleder oss dessuten over at pressestøtten er sikret, sier Øgrey.

Les også: Oppvask i sentrum etter budsjettkaos
Vi har aldri vært mer europeiske - og mot EU

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.