Representanter fra 60 land har vært samlet i Washington de siste dagene for å diskutere hvordan det internasjonale samfunnet best bekjemper ekstremisme.

Der ble det bestemt at Norge skal holde en regional oppfølgingskonferanse.

– Jeg varslet i mitt innlegg at vi påtar oss vertskapet for det, noe som ble svært godt mottatt. USAs utenriksminister John Kerry takket for at Norge følger dette opp i Europa, sier utenriksminister Børge Brende til NTB.

– Konferansen skal gi viktige innspill til FNs høynivåuke. Dette er noe FN prioriterer. Vi ser at ekstremismen brer om seg, ikke bare i Europa, men også i land som Nigeria og Somalia. Og ikke minst ser vi de brutale herjingene til ISIS i Syria og Irak, sier Brende, som bruker et alternativt navn for ekstremistgruppen Den islamske staten (IS).

 

LES OGSÅ: Fra 134 til 117 millioner for Kibsgaard

- Går i retning av en brofinansiering

– Nå er det nok. Nå må du roe deg ned, Per Sandberg  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.