Det ble 300 flere helt arbeidsledige i løpet av februar, ifølge tall fra Nav publisert fredag.

Ved utgangen av februar var 90.900 personer registrert som helt ledige hos Nav. Det er 9.400 flere enn for ett år siden.

Summen av helt ledige og arbeidssøkere på tiltak økte med hundre personer, opplyser Nav. Summen av helt ledige og de på tiltak er nå 108.400, 13.500 flere enn i februar ifjor.

Arbeidsledighetsraten er nå på 3,3 prosent.

På forhånd var det ventet en ledighetsrate på 3,3 prosent, ifølge estimater innhentet av TDN Finans.

- I februar har økningen i arbeidsledigheten vært en del mindre enn vi har sett de siste månedene. Ofte er det litt svingninger i ledighetstallene fra måned til måned, og vi tror fremdeles at ledigheten vil fortsette å øke utover i året, sier Naf-sjef Sigrun Vågeng.

Todelt

Ledigheten økte innen ingeniør- og ikt-fag, samt innen reiseliv og transport. Samtidig gikk ledigheten mest ned innen bygg og anlegg og industriarbeid.

Det var i Hordaland og Møre og Romsdal at ledigheten økte mest i februar. Nedgangen var størst i Hedmark og Nord-Trøndelag.

Utviklingen i fylkene viser en todeling i arbeidsmarkedet, ifølge Nav. Ledigheten rammer først og fremst de fylkene emed mange sysselsatte i oljerelatert virksomhet.

Varsler om mulige oppsigelser og permitteringer

Torsdag opplyste Nav at de har mottatt 5.500 varsler om mulige permitteringer i løpet av januar. Dette er 2.400 flere enn i januar ifjor.

- Tallene tyder på at arbeidsledigheten vil fortsette å øke de neste månedene, sier Nav-sjef Sigrun Vågeng.

Tallet er det nest høyeste siden finanskrisen, ifølge Nav.

Over halvparten kom fra Rogaland og Hordaland, og over halvparten kom fra oljerelaterte virksomheter. På den annen side er tallene for store deler av Østlandet, Trøndelag og Nord-Norge fortsatt lave. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

Subsea 7 får milliardkontrakt

- Kunngjøringen fra Venezuela viser bare hvor stort finansielt press de lever under

- Dette er helt spinnvilt altså

Se DNTV: Hadde aldri tid til å trene

Hadde aldri tid til å trene
01:30
Publisert: