Det bekrefter leder av nominasjonskomiteen i Oppland SV, Inga Norderhus, overfor Klassekampen. Komiteen er midt i prosessen med å sette sammen utkastet til stortingsliste.

En annen kandidat som har meldt interesse for førsteplassen, er Kjetil Bjørklund, som representerte Oppland SV på Stortinget mellom 2001 og 2005.

Lahlum, som selv har ikke ønsket å kommentere saken ytterligere, har vært aktiv i SV i en årrekke, men aldri sittet på Stortinget.

Sjakkeksperten, krimforfatteren og historikeren har blant annet vært fylkesleder i Oppland, landsstyremedlem og medlem av SVs prinsipprogramkomité. I 2007 ble han nominert til femteplassen på Oppland SVs liste til fylkestingsvalget, og i 2012 var han tredjekandidat til stortingsvalget i 2013.

Hvem som til slutt står øverst på SV-lista i Oppland, avgjøres av nominasjonsmøtet 26. november. Oppland SV har i denne stortingsperioden ingen representanter på Stortinget.

Les også: Større valgfrihet dnPlus (DN+)

Lahlum tviler på flertall for dagens regjering (2015)

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om maktens språk: Er Trump og Brexit et tegn på at makten snakker over hodet på folk? Hvorfor vender folk seg fra ekspertene og heller hører på frisører enn ministre? DNs politiske redaktør Kjetil B. Alstadheim diskuterer maktens språk med Marte Gerhardsen og Lars-Erik Grønntun.

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Derfor holder Norges Bank styringsrenten uendret på 0,5 prosent
Sentralbanksjef Øystein Olsen forklarer bakgrunnen for rentebeslutningen.
04:24
Publisert:
 

Roboter inntar byggebransjen
Kruse Smith har leid inn selskapet nLink og robotene Drilly I og Drilly II til å drille ti tusen hull i taket i det nye bygget til Arkivenes Hus i Stavanger.
00:53
Publisert: