Snowden kommer med påstandene i et lengre intervju med den tyske TV-kanalen ARD TV.

I en tekst som ble publisert før intervjuet søndag, blir Snowden sitert på at etterretningsorganisasjonen NSA ikke nøyer seg med å samle inn opplysninger knyttet til nasjonal sikkerhet, men at den også har samlet inn informasjon om det tyske selskapet Siemens.

– Hvis det er informasjon hos Siemens som tjener USAs nasjonale interesser, selv om den ikke har noe å gjøre med nasjonal sikkerhet, så vil de ta disse opplysningene uansett, sier Snowden, som tidligere jobbet som innleid IT-konsulent for NSA.

I intervjuet sier han også at han har gitt alle dokumenter og informasjon om NSA videre til journalister, og at han selv ikke sitter på opplysninger lenger. (©NTB)

Nytt supernett i anmarsj

Hun betalte 100.000 for å menge seg med makteliten (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.