Japans handelsunderskudd økte kraftig i mars, skriver nyhetsbyrået Bloomberg.

Landet hadde et handelsunderskudd på 14,1 milliarder dollar. Det er det største handelsunderskuddet for landet noensinne, og fire ganger mer enn på samme tid ifjor.

Eksporten steg med 1,8 prosent i mars sammenlignet med samme måned året før. På forhånd var det ventet en vekst på 6,5 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg. Importen steg 18,1 prosent.

Antall måneder der handelsbalansen har vært negativ strekker seg nå til 21 måneder - den lengste rekken siden landet startet å føre denne statistikken i 1979.

- Til tross for en svakere yen, gjør japanske eksportører det dårligere enn konkurrenter som Korea og Taiwan, sier Japan-økonom Junko Nishioka ved Royal Bank of Scotland til Bloomberg.

Hun tror handelsbalansen vil fortsette den negative utviklingen med mindre regjeringen bestemmer seg for å åpne landets kjernekraftverk på nytt.

Planen om å stenge kjernekraftverkene ble vedtatt av den forrige japanske regjeringen etter Fukushima-ulykken i 2011, og i dag er samtlige av landets 48 kjernekraftverk stengt. Det betyr at Japan må importere gass for å skape elektrisitet. Energiregningen øker importen og svekker dermed handelsbalansen.

LES OGSÅ:

Kinas internettkjempe til Wall Street  

Reiselivet jubler etter knallpåske

Mot het debatt om styringen av oljefondet

Robothandelselskaper etterforskes i USA  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.