Nord-Korea planlegger å bygge et undervannshotell og forvandle kystbyen Wonsan til et moderne turistparadis, skriver The Guardian, ifølge di.se.

Det skal også bygges blomsterpark, konferanseanlegg, utstillingshaller samt tårn og andre moderne bygninger, ifølge en statlig eid avis.

Bekreftet

De omfattende planene er også bekreftet av en nordkoreansk statlig godkjent turistorganisasjon som holder til i New Jersey.

Men kritikken har ikke latt vente på seg:

«Det siste Nord-Koreas sultne befolkning trenger er et undervannshotell som i beste fall er flere år unna å se sin første gjest», skriver Joshua Stanton, mannen bak bloggen One Free Korea.

Stanton mener sulten i Nord-Korea er en direkte konsekvens at de valg som leder Kim Jong-un gjør.

Vil ikke se noe

Forsker Leonid Petrov ved universitetet ANU i Australia stiller spørsmål ved planene med tanke på at Nord-Korea fortsatt arresterer utenlandske besøkere.

Men akkurat hotellplanene avskriver han ikke helt.

- Et undervannshotell er den formen for overnatting for turister som vil være best egnet i Nord-Korea. Som utenlandsk turist vil du ikke kunne rømme. Du vil ikke se noe som skjer utenfor hotellrommet eller kunne ta et foto i smug fra hotellvinduet. Å holde turistene i akvarier er en perfekt Orwellsk løsning for å isolere dem fra de lokale innbyggerne samtidig som man maksimerer fortjenesten, sier han til avisen.

Undervannshotell har imidlertid vist seg svært kostbare å bygge, og det gjenstår å se hvordan Nord-Korea skal finansiere sine planer. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.


Les også: Her er Kim Jong-uns luksuriøse privat-jet


Nord-Korea protesterte mot frisørreklame i London
 

  Bygger bro mellom Kina og Nord-Korea