– Uansett om det er snakk om ISIL, Boko Haram eller al-Shabaab, ideologien deres inkluderer ikke nasjonsbygging, sier Kerry.

– De har ingen plan for å skape jobber eller gi folk muligheter. De kan ikke tilby noe av det folk ønsker aller mest. Men de har en strategi for å slå mynt på misnøyen til dem som føler at de er underrepresentert og forbigått, sier Kerry.

Fredag lovet Kerry 400 millioner kroner til helseprosjekter i Kenya, Tanzania, Zambia, Nigeria og Vietnam, først og fremst øremerket kampen mot hiv og aids.

– Det å investere i fundamentet til økonomisk vekst, helse, utdanning og matvaresikkerhet, er helt avgjørende, sa han.

– Når ekstremister måler sin suksess i hvor mye de ødelegger, må vi måle vår suksess i hva vi bygger, fortsatte han.

– Når ekstremister lykkes ved å fyre opp under gammelt hat, lykkes vi ved å se for oss nye løsninger og gi folk muligheter, sa Kerry.

Les også:

Dropper milliardkrav
Sender ferske jurister ut på «lån» (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.