Det kinesiske it-selskapet Lenovo har vokst kraftig det siste tiåret. Etter å ha blitt verdens største pc-produsent er målet å selge flere smarttelefoner enn Samsung og Apple.

Det kinesiske markedet er en utfordring for Lenovo.

- Hele industrien er i endring fra hva den har vært da Kina vokser svakere enn tidligere. Markedet er i endring og Kina vil ikke oppleve en hypervekst, sier Lenovos konsernsjef Yang Yangqing til Bloomberg News.

Omsetningen økte med 7,2 prosent i siste kvartal til 10,5 milliarder dollar. Dette var lavere enn hva analytikere som følger selskapet forventet. Resultatveksten var på 19 prosent.

Investorer er ikke fornøyd med disse resultatene og har sendt aksjekursen ned med 10 prosent de siste to dagene. Lenovo er fortsatt verdens største pc-produsent med en markedsandel på 19,8 prosent – over to prosentpoeng høyere enn for ett år siden.

- Vi skal bli det tredje selskapet

Lenovo gjør seg klar til å satse for fullt på å selge smarttelefoner verden over etter at oppkjøpet av Motorola ble gjennomført i forrige uke. Konsernsjef Yang sier til Wall Street Journal (WSJ) at Lenovo skal bli verdens største smarttelefonprodusent.

I dag innehas de tre plassene av Samsung, Apple og det nystartede kinesiske selskapet Xiaomi. Dette skal gjøres ved å ta i bruk merkenavnet Motorola, som står spesielt sterkt i USA.

- Det kinesiske markedet er mettet og veksten vil bremse. For å vinne må vi bli en global aktør. Toppsegmentet er det kun Samsung og Apple. Vi skal bli det tredje selskapet, sier han til WSJ.

Lenovo og Motorola hadde samlet en 7,8 prosent markedsandel av smarttelefonmarkedet i tredje kvartal, ifølge IDC.

- Samsung vil ikke sitte stille og tillate at Lenovo og Motorola fortsetter å ta markedsandeler, sier analytiker Alberto Moel hos Sanford C. Bernstein til Wall Street Journal.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Frykter nytt Iphone-virus

 

Kinesisk «Apple-klone» beskyldes for å ha kopiert IOS  

Kinesisk selskap tar opp kampen mot Apple