Seadrill falt nesteb 23 prosent i det amerikanske markedet onsdag. Aksjen er på sitt laveste siden august 2009. Det skjer etter at selskapet i dag annonserte at det kutter utbytte i et forsøk på å redusere gjelden.

Aksjen er den mest omsatte på Wall Street onsdag.

- Selv om vi ventet et kutt i utbyttet, kom dette overraskende, og det åpenbarer de raskt endrende markedsforholdene i offshore-markedet, sier analytiker J. B. Lowe til Marketwatch.

Børsene i USA åpnet med svakt fall på Dow Jones og stigning både på Nasdaq og S&P 500, og har holdt seg slik det meste av dagen, for å nå gevinst i alle indekser like før handelsdagens slutt. Det er lite handel, med unntak i oljeservice. Torsdag holder markedene stengt på grunn av Thanksgiving.

En rekke amerikanske nøkkeltall en time før børsåpning påvirket forventningene til dagen, der blant annet nye førstegangssøkere til ledighetstrygd steg mer enn ventet.

Oljeprisene handles lavere onsdag og oppmerksomheten i markedet er rettet mot torsdagens Opec-møte i Wien. Saudi-Arabias oljeminister Ali Naimi sa tidligere onsdag at Saudi-Arabia, USA og andre land ikke bør gjøre kutt i oljeproduksjonen, og i stedet la markedetbestemme prisene.

Morgan Stanley har oppgradert sitt sektorsyn på globale oljeserviceselskaper innen boring og utstyr til «attraktiv» fra tidligere «in-line», ifølge Bloomberg News.

Hewlett-Packard faller litt etter at selskapet tirsdag kveld rapporterte et kvartalsresultat som var på linje med markedsforventningen. For regnskapsmessig helår 2015 venter HP en non-GAAP justert eps på 3,83-4,03 dollar, mot ventet 3,95 dollar aksjen.

Les også:

Golfstatene enige før Opec-møte  

Skuffende boligsalg i USA  

Forbruker-tall skuffer i USA  

USA i dag: De tjener 1,8 mrd. i snitt

 

De amerikanske nøkkelindeksene (klokken 22:00 norsk tid):

 

 

Les også på DN.no nå:

Lunds lønnspakke kan bli kuttet på nytt  

 

Drosje-app verd et kvart statsbudsjett

Mistillitsforslag mot Juncker  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.