Det opplyser en ikke navngitt tjenestemann i Obama-administrasjonen til nyhetsbyrået Reuters. USA henvender seg til Storbritannia, Australia, New Zealand, Sør-Korea, Japan, Kina og Russland, ifølge tjenestemannen.

USA skal dessuten bedt Kina om hjelp til å forhindre eventuelle dataangrep fra Nord-Korea.

– Vi har diskutert saken med kineserne for å dele informasjon, uttrykke våre bekymringer om angrepet og for å be om deres samarbeid, sier en høytstående tjenestemann til AFP.

– Det vi ser etter, er en form for blokade som kan hindre forsøket deres på å utføre angrep, sier en annen tjenestemann til New York Times.

Landets president Barack Obama sa fredag at USA vil svare på dataangrepet mot filmselskapet Sony Pictures 25. november. Han ville imidlertid ikke si om bruk av militærmakt eller nye økonomiske sanksjoner mot Nord-Korea er blant alternativene som vurderes.

– Det vil komme et passende svar, sa Obama.

Les også:
Så mye billigere kan boliglånet bli
Rike russere rusher til London
Se hvem og hva som skaper de enorme svingningene i den norske kronen (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.