Roma (NTB-AFP): I Italia vil drøyt en tredel av velgerne stemme på det euroskeptiske, innvandringsfiendtlige partiet Lega Nord, ifølge en ny meningsmåling. Partileder Matteo Salvini fikk bekreftet sin status som italiensk politikks stigende stjerne da Lega Nord fikk en oppslutning på hele 35 prosent i søndagens måling.

Det er en oppgang på 5 prosentpoeng fra en tilsvarende måling i november, utført av Demos & Pi for avisen Repubblica. På målingen havner Salvini bak statsminister Matteo Renzi, som får tillit fra halvparten av velgerne.

Lega Nord er i utgangspunktet et regionalt parti, men fredag lanserte Salvini med pomp og prakt en kampanje for å utvide partiets innflytelse i det fattigere Sør-Italia.

41 år gamle Salvini og hans Lega Nord får på søndagens måling økende støtte fra befolkningen i sør, selv om partiet blant annet tar til orde for løsrivelse for Nord-Italia.

Lega Nord har dessuten ord på seg for å forakte Italia sør for Toscana. Likevel ser det altså ut til at partiets støtte er i ferd med å bre seg sørover. I målingen sier 19 prosent av velgerne i det sentrale Italia og 7 prosent av søritalienerne at de vil stemme på partiet.

Les også på DN.no i dag:

Sterkest i verden

Så mye billigere kan boliglånet bli

Se hvem og hva som skaper de enorme svingningene i den norske kronen  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.