President Xi Jinping åpner dermed en ny front i sin omfattende kamp mot korrupsjon. Ling, som fortsatt har en høy stilling i kommunistpartiet, granskes for mistanker om «alvorlige brudd på disiplin», noe som på partispråket betyr korrupsjon.

To kilder med bånd til Kinas ledelse sier imidlertid at Ling kan komme til å slippe straffeforfølgelse.

– Han er under etterforskning, men det betyr ikke nødvendigvis at han blir tiltalt. Dette viser bare at Xi Jinping er rettferdig, sier en av kildene.

Hittil er også en rekke allierte av en annen tidligere president, Jiang Zemin, blitt rammet av presidentens kampanje mot korrupsjon.

Ling leder i dag det partiorganet som har ansvar for kontakt med ikke-kommunister og har ifølge Reuters en rang tilsvarende en visestatsminister.

Forrige uke ble kommunistpartiets leder i byen Jinan også satt under etterforskning for korrupsjon. Tidligere i desember ble Kinas tidligere sikkerhetstoppsjef Zhou Yongkang pågrepet og siktet for lignende anklager.

Les også:
Nå blir det rekordlave fastrenter
- Norge behøver en historisk svak valutakurs
John Fredriksen advarer mot egen bransje (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.