– Hvis de ønsker å hjelpe til, kan de innrømme skyld og kompensere Sony for skadene de har forårsaket, sa talsperson Marie Harf i det amerikanske utenriksdepartementet mandag.

Washington er sikker på at den nordkoreanske regjeringen er ansvarlig for angrepet, sa Harf videre.

USA anklaget sist uke Nord-Korea for å stå bak dataangrepet mot Sony Pictures 25. november. Terrortrusler fra hackergruppen som hevder å stå bak dataangrepet, førte blant annet til at actionkomedien «The Interview» ble trukket av plakaten. Pyongyang opplever filmen som en latterliggjøring av Nord-Koreas leder Kim Jong-un, men nekter for å stå bak dataangrepene.

USAs president Barack Obama vil ikke omtale hackingen som en krigserklæring, men har varslet at Washington vil komme med et «passende» svar. Nord-Korea truer på sin side med å slå tilbake mot Det hvite hus og andre amerikanske mål dersom USA innfører nye sanksjoner som følge av angrepet.

Les også:
Nå blir det rekordlave fastrenter
- Norge behøver en historisk svak valutakurs
John Fredriksen advarer mot egen bransje (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.