Den europeiske sentralbanken høyner nødlikviditeten (ELA) til greske banker, melder Bloomberg News fredag.

Personer med kjennskap til samtalene ønsket ikke å oppgi beløp.

Torsdag kveld ba Den greske sentralbanken om en telefonkonferanse med rådet i Den europeiske sentralbanken. De ønsket å få ytterligere nødlikviditet slik at det greske banksystemet kunne holde seg flytende. Ifølge Bloomberg News forespurte de om en økning på tre milliarder euro.

Fredagens oppjustering skjer etter forespørsel fra den greske sentralbanken, ifølge kilden. Det er ikke kjent hvor høyt beløpet er.

– Det er ikke noe problem med finansieringen av greske banker, sier kilden. Han tilføyer at det er ventet «et positivt resultat» under mandagens toppmøte i eurosonen.

Samme dag tok grekerne ut over 1 milliard euro fra sine bankkontoer, ifølge andre kilder som heller ikke vil navngis. Den greske sentralbanken har forsøkt å roe ned situasjonen ved å si at banksystemet fortsatt er stabilt, men likevel er mange grekere redde for å miste sparepengene sine hvis bankene skulle gå konkurs.

ECB holder det greske finanssystemet flytende ved å tilføre bankene krisemidler. Under et møte fredag besluttet ESB en ytterligere oppjustering av mengden penger som kan skytes inn i greske banker, ifølge ikke navngitte kilder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Ler mer om Hellas-situasjonen:

Bankene i Hellas er i ferd med å tappes for penger

Eurogruppen kaller inn til krisemøte om Hellas

- Setter krefter i spill som du ikke er herre over  

Les også:

- Nødvendig med NRK-ansvar

400 gruveansatte kan miste jobben i Kirkenes