Krisen og nøden i Venezuela vokser i landet som hadde verdens høyeste inflasjon ifjor på 64 prosent.

Særlig er matforsyningen blitt kritisk, men det er langt fra det eneste problemet i Opec-landet.

Venezuelas valutasystem må endres drastisk for å bedre landets økonomiske situasjon, sa professor og Latin-Amerika-ekspert Benedicte Bull ved Universitetet i Oslo til DN tidligere i juli.

President Nicolás Maduro bestemte nylig at landets havner og matprodusenter skal kontrolleres av militæret i et forsøk på å bli kvitt den omfattende korrupsjonen og sikre en jevn matforsyning.

Lederen av landbruksnæringen i Venezuela, Antonia Pestena, fortalte ifølge Vice News til pressen i begynnelsen av juli at mangelen på frø og plantevernmidler innebærer at bare 25 prosent av landbruksarealet i landet nå faktisk blir dyrket.

Arbeidstakerorganisasjonen Cendas spådde samtidig at prisene på nødvendige basisvarer vil øke med 1000 prosent neste måned.

Leveringsplikt

Forrige uke påla myndighetene alle produsentene av melk, pasta, olje, ris, sukker og mel å levere produktene sine til de statlige butikkene.

Men selv det har ikke hjulpet, og nye drastiske tiltak er besluttet.

Arbeidsdepartementet i Venezuela har nå gått ut med at arbeidsgiverne kan bli tvunget til å omplassere sine ansatte til å dyrke nødvendige landbruksprodukter som et tiltak for å øke matproduksjonen og få landet ut av den økonomiske krisen, skriver Dagens Industri.

Det er ikke opplyst når tiltaket skal iversksettes eller hvor lenge de det gjelder må jobbe som bønder.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Stadig verre for verdens største oljeland
 

– Citibank stenger Venezuelas betalingskonto

Venezuelas oljeinntekter stuper