- Jeg hadde en ganske heftig budrunde som endte på 850.000 kroner over prisantydning, sier eiendomsmegler Helle Taaje ved Eiendomsmegler 1 Hadeland.

Nylig solgte hun en 214 kvadratmeter stor enebolig på Bleiken lengst nord på Hadeland, med en prisantydning på 2,5 millioner kroner. Boligen ble solgt for 3,35 millioner kroner.

Eiendommen ligger landlig til med utsikt over Randsfjorden.

- Det var nok det som lokket så mye folk dit, mener megleren, som hadde flere private visninger i forkant av to fellesvisninger.

- Allerede da ble det lagt inn bud på 250.000 kroner over prisantydning. Og på første fellesvisning var gårdsplassen full av biler med folk, forteller hun.

Hett marked

Boligmarkedet koker med andre ord ikke bare i Oslo-gryta.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris på Hadeland er 19.311 kroner, viser Eiendom Norges siste boligprisstatistikk for fylkene. Til sammenligning er prisen per kvadratmeter i gjennomsnitt i Norge på 35.086 kroner.

DN skrev i forrige uke at fylker omkring pressområder opplever økt prisvekst.

- Spesielt barnefamilier må lenger ut av byen for å få den boligen de kan tenke seg. Satsing på vei og offentlig nett åpner muligheter for pendlerne, sa administrerende direktør Christian Dreyer i Eiendom Norge.

Ifølge Taaje har markedet på Hadeland vært preget av høy aktivitet den siste tiden. I juni har Eiendomsmegler 1 Hadeland solgt 23 eiendommer. 19 av dem gikk til eller over prisantydning.

- I går solgte et hus 350.000 kroner over takst, forteller Taaje.

For lavt priset

Rundt ti personer skrev seg opp på boligen som interessenter på boligen som gikk 850.000 kroner over takst. Dette er veldig bra på Hadeland, ifølge eiendomsmegleren.

- Hvis vi har fire til fem på listen, er vi fornøyde, sier Taaje.

Megleren peker riktignok på at eiendommene i området hvor boligen ble solgt har en tendens til å bli priset noe lavt, fordi det er så langt nord i kommunen.

- Men veldig mange eiendommer har fin beliggenhet der. Vi må kanskje sette opp prisantydningene heretter, sier Taaje.

Hun ser helt klart tendenser til at stadig flere trekker ut av byen. Blant annet flyttet de som kjøpte huset på Bleiken fra hovedstaden.

- Med tanke på at Oslo-markedet er så hektisk så ser vi at mange går til områder en time rundt Oslo-gryta. Avstandene blir kortere, riksvei 4 bygges ut og det er bra kommunikasjon med toget. Det kommer flere plusser på Hadeland som gjør at vi kan konkurrere med for eksempel Østfold og Vestfold, understreker Taaje.

Lurer du på hvor langt du må ut av Oslo for å oppleve rimeligere boligpriser? Sjekk boligprisene i kommunene rundt hovedstaden i grafikken under:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Økonomer tror ikke Hellas har nok å privatisere

Gjensidige-sjefen: Venter svakere utvikling i innen næringslivssegmentet fremover

Ny Nordea-topp

Se DNTV: Her er DNB-sjefens beste sparetips

Her er Dnb-sjefens beste sparetips
Og slik har Rune Bjerke plassert sparepengene sine selv.
01:13
Publisert: