Gjensidige Forsikring er godt posisjonert for svingninger i norsk økonomi.

Det sier konsernsjef Helge Leiro Baastad i Gjensidige Forsikring til TDN Finans tirsdag.

- Vi og DNB vil være et speilbilde av konjunktursituasjonen i norsk økonomi, sier Baastad og legger til at de er godt posisjonert for svingninger i norsk økonomi.

Økt ledighet

Baastad tror Statisk sentralbyrås anslag på ledigheten kan virke litt lavt.

Økende ledighet, færre ansatte i noen forsikringsordninger og noe økende konkurranse gjør at selskapet venter noe svakere utvikling i innen næringslivssegmentet fremover.

- Det er ingen ny informasjon, og vi vurderer ikke situasjonen annerledes nå enn vi gjorde i første kvartal. Vi rapporterer veldig gode tall innen næringsliv i andre kvartal, men vi må forvente innen bedriftsgruppeliv og yrkesskade at vi vil se en litt annen avmatning fremover, sier Baastad.

- Summen av dette gir en litt annen kurve fremover, sier Baastad.

Normalisert bilde

Gjensidige hadde en flat volumutvikling for privatkunder i kvartalet, men økte premieinntektene.

- Vi har klart å få smarte, differensierte premiejusteringer. Det har vært situasjonen for oss gjennom mange kvartaler, og vi er godt fornøyd med det når vi ser på våre hovedkonkurrenter som har hatt en annen utvikling, sier Baastad.

Selskapet hadde en combined ratio, som er summen av skadeprosenten og kostnadsandelen, på 79,4 prosent i kvartalet. Selskapet har et mål om en combined ratio på 90-93 prosent.

- Det er lavt. Det er litt flaks fordi det er lavt innslag av storskader, men først og fremst er det et resultat av dyktighet, godt arbeid og god risikoseleksjon. Fremover må vi vente en annen type normalisert bilde, sier Baastad.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Pilene peker oppover for norsk industri

Ny Nordea-topp

Syrizas koalisjonspartner vil fortsette i regjering

Se DNTV: Tirsdag kan vi få unike bilder av Pluto

I dag kan vi få unike bilder av Pluto
NASA i høyspenn like før romsonde passerer Pluto.
01:04
Publisert: