Ved årsskiftet var det 3.392 registrerte elbiler i Norge, i følge tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken. Dette er en netto økning på 611 biler, tilsvarende 22 prosent, i løpet av 2010 .

- Det er gledelig å se at Norge fortsatt ligger helt i verdenstoppen. Kun Monaco har fler elbiler per innbygger enn oss, konstaterer Ole Henrik Hannisdahl, prosjektleder i Grønn Bil i en pressemelding.

Les også: Nå kommer elbilene

Det er ventet at 2011 blir et vel så bra år for elbiler her til lands, da også flere etablerte bilprodusenter kommer med sine alternativer.

- Vår spådom er at det i 2011 vil selges mellom 1.500 og 2.500 nye elbiler i Norge. Dersom dette viser seg å stemme, går vi nå inn i et meget spennende elbli-år, sier Hannisdahl

Det er fremdeles Think og Buddy som dominerer på salgsstatistikken, men med Mitsubishi i-MiEV på plass hos Mitsubishi-forhandlerne, og alternativer fra Citroën og Peugeot på trappene, bør salget øke betraktelig. I sommer kommer også Nissans nye elbil Leaf til landet, før Renault tar sikte på å bli ledende på elektriske kjøretøyer med en lang rekke modeller.

Les også vår ferske test av Tesla Roadster: EssensiEL kjøreglede (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.