Det selges stadig flere biler i Norge, viser nye registreringstall fra Opplysningsrådet for veitrafikken.

I juli ble det registrert 11.690 nye personbiler, noe som er en økning på 3,3 prosent fra juli 2013. Sammenlignet med gjennomsnittet for juli måned de ti foregående årene, er årets tall 9,4 prosent høyere.

Volkswagen på topp

På topp blant personbilmerkene finner vi som vanlig Volkswagen med en markedsandel på hele 18,8 prosent i juli. På andreplass kommer Toyota med en markedsandel på 10,9 prosent. Tredjeplassen i juli gikk til BMW med 5,7 prosents markedsandel.

Blant modellene er Volkswagen Golf den desidert mest solgte bilen, med hele 1.136 eksemplarer i juli. På andre- og tredjeplass ligger henholdsvis Toyota Auris med 456 biler og Volkswagen up med 338 biler.

(Artikkelen fortsetter under tabellen)

Slik ser topplisten for bilmerkene ut så langt i år:

 

Høy næringsandel

Næringsandelen er høy, og i juli var den på 43,3 prosent, det er opp fra 39,2 prosent i samme måned i fjor. Dette kan skyldes at privatleasing blir mer og mer populært.

Samtidig faller bruktimporten med hele 15 prosent i mai sammenlignet med året før.

Varebilregistreringene falt i juli med 7,3 prosent fra samme måned i fjor.

Færre de nye bilene har dieselmotor enn ifjor. I juli falt tallet til 48,5 prosent, fra 53,3 prosent samme tid året før.

Les også:
- Vi lever ikke i en 2007-verden
Skal investere 300 mill.
Het sommer - stabile boligpriser (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.