Ledelsen i Silver, med administrerende direktør Mikkel Berg i spissen, sitter sammen i intens jobbing etter at statsråd Sylvi Listhaug i dag avslo Silvers søknad om å slippe unna strengere kapitalkrav fra nyttår.

- Departementets beslutning løser ikke utfordringen for Silvers kunder og for selskapet. Vedtaket skaper fortsatt usikkerhet for kundene og svekker muligheten for god forvaltning av fripolisene. Vi er skuffet over at Finansdepartementet fortsetter å tvinge frem et EU-regelverk som EU ikke har laget for denne type pensjonsprodukter, skriver Berg i en mail til DN.

Berg sier at ett års utsettelse ikke fjerner risikoen for avvikling av selskapet.

- Vi mener dessverre at Finansdepartementet med sitt vedtak ikke fjerner risikoen for at Silver må avvikle virksomheten, og at kundenes fripoliser dermed kommer i spill, understreker Berg.

Berg sier det  er for tidlig å si hva den endelige konsekvensen for Silver vil være.

- Vi vil arbeide sammen med alle fornuftige krefter for at den langsiktige løsningen for fripoliser skal bli en annen, skriver han.

Les flere saker fra DN.no fredag:

Snart debuterer en ny Volvo

1,8 milliarder i ekstrabevilgning til flere asylsøkere

Enda en ny BMW  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.