Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Hellstrøms klassikere

Piggvar

Eyvind Hellstrøm: Oppskrift på piggvar

Eyvind Hellstrøm: Oppskrift på piggvar

-
+

Ingredienser

  • 4.00 stk 4 piggvarkoteletter à cirka 300 gram (eller 8 x 150 gram)

Saus 1

  • 1.00 stk sitron
  • 2.00 stk store tomater
  • 1.00 dl olivenolje 
  • 50.00 g kapers
  • 50.00 g smør 
  • 4.00 stk skiver landbrød i terninger uten skorpe
  • milde, friske urter som basilikum, persille og kjørvel

Saus À la bagatelle

  • 150.00 g smør 
  • 6.00 ss soyasaus
  • 1.00 ss hakket persille
  • 1.00 ss hakket gressløk
  • 1.00 ss hakket frisk ingefær
  • 1.00 ss hakket hvitløk
  • 1.00 ss sitronfilet i terninger uten skall

SLIK GJØR DU

Stek brødterningene gyldne og sprø i olivenoljen og smøret, og legg dem på kjøkkenpapir. Lag sitronfileter og terninger av tomater, bland dette med kapers og olivenolje- og smørblandingen.

Stek piggvarkotelettene i grillpanne eller panne i cirka ti minutter, til skinnet på sidene slipper – et godt tegn på at fisken er ferdigstekt. Anrett med sitron, kapers, tomatblandingen og brødet over fisken. Fordel olivenoljen.

SAUS À LA BAGATELLE

Varm smøret til nøttebrunt. Bland alle de andre ingrediensene i en liten kasserolle. Slå det varme smøret over urteblandingen, og øs denne sausen over de grillede piggvarkotelettene. Perfekt tilbehør kan være frisk spinat, petits pois eller en ­komposisjon med artisjokker og dampet småløk.

 

90

Meursault Casse Tête 2009

Produsent: Deux Montille Soeur et Frère , Burgund , Frankrike

Pris: 430,00 Varenummer: 5047101 Utenfor sortiment, Importør: Moestue Grape Selections AS

Dufter av gule epler, grapefrukt og mineraler med innslag av smør. Balansert fyldig frukt på smak med stram mineralsk avslutning. Drikk nå til 2020 Passer til fet fisk og hummer. BDK BK