Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Helg
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook

Japans mest populære drink er også en av de enkleste

– Highballen er ekstremt allsidig. Man kan drikke den til alt.

Simone Adams lager en imponerende rekke viner

DNs matanmelder: Panu gir oss en pen deal

Meretes utvalgte: De to beste hvite pappvinene for sommeren

– Nå skal jeg gjøre noe jeg aldri har gjort før.

– Det er jo litt paradoksalt at vi feirer det norske på 17. mai, og samtidig heller prosecco eller champagne i glasset

Arita Åkre produserer sider på samme måte som champagne blir laget.

Sulten og Tørst: Hva drikker du til østers?

– Crudo er jo bare fisk med klær på

Japanerne har ikke monopol på rå fisk. Joanne Sørheim lager torsk på italiensk vis.

Dansk trio lager sjokolade av ølavfall

Det ser ut som sjokolade, det smaker sjokolade …

En burgunder i Slovenia

Én av Domaine Leflaives medeiere har investert i Slovenia og skapt landets desidert beste chardonnay.

Skikkelig hyggelig nabolagsrestaurant

Hit vender vi gjerne tilbake.

Meretes utvalgte: – Ikke så ofte du får tak i

Maislippets beste viner fra Burgund

– Jeg elsker jobben min. 

Portugal – de smarte vinkjøpernes land

Mens andre vinland blir dyrere, står Portugal på stedet hvil – med en stadig økende kvalitet.

Vinene fra Tyskland du må sikre deg på Polets maislipp

– Det er en virkelig elegant årgang.

De 25 beste kjøpene på Polets maislipp

Prisene settes opp, men det fortsatt mulig å finne gode kjøp.

Snart 17. mai: Et mesterverk av en champagne

Alfred Gratien lover vintage champagne hvert eneste år.

Barbaresco-årgangen alle vil ha

Onsdag 7. mai slippes Italias mest ikoniske rekke med rødviner på Polet.

Speilsalen: Michelin-stjerne og gullbruk verdig Trump

Men er det nødvendig å plassere vindrikkerne på A-, B-, C- og D-lag?

Godt og ujålete på Aker Brygge

Kjøkkensjefen fra Pjoltergeist og Katla har inntatt kremlokale i vannkanten.

Sulten og Tørst: Hva drikker du til hvit asparges?

Kampskrift mot matbutikkene

Anders Nordstad bokdebuterer med en rett høyre mot dagligvarekjedene.

Meretes utvalgte: – De første som ser denne videoen, klarer å sikre seg noen flasker

Denne uken kom det inn 600 flasker av chablisen fra 2021.

Gjør turmat til en restaurantopplevelse

Slik lager du oksekjakeravioli med gremolata.

Dårlig start, men god mat på Katla

Katla lager god mat, men det er på tide å fornye seg. Og stramme opp servicen litt.

Den perfekte påskevin

Dominik Huber lager ikke bare kostbare viner, han har også en strålende rødvin i Polets basisutvalg – perfekt til påskelam.

Påskens store marsipantest

Vi testet 28 typer marsipan. Vinneren overrasket oss.

Sulten og Tørst: Hva drikker du til påskelammet?

Hvorvidt du lager lammelår, lammeskank eller lammebog – denne vinen vil egne seg.

Skikk og bruk på restaurant i 2025: Her er 40 tips

Her er D2s uhøytidelige guide til etikette når du spiser ute.

– Du lager veldig god mat!

Kokken på Grotten øl- og vinbar fikk fortjent skryt på nabobordet.

Tørrmat på tur: Slik lager du gourmetgryte for 50 kroner

Lag turmaten selv: Viltgryte, chili og couscous rett i sekken.

Meretes utvalgte: Bordeaux til påskelammet

For 250 kroner kan man få en ni år gammel lammevin fra Bordeaux.

De beste kjøpene på Polets Tyskland-slipp

Ikoniske produsenter vil skape kø foran Polets dører neste uke.

Sulten og tørst: – En «höjdare» av en vin til hamburgeren

Meretes utvalgte: Polets sikreste vårtegn

Onsdag 2. april slippes årets Il Mimo, rosévinen som har en egen fanklubb i Norge.

Ikoniske California-viner fra 2022

Williams Selyems enkeltvinmarksviner fra deres strålende 2022-årgang er her.

Ingen går på Grotto for å få sitte i fred

Lystig leven og løgner om «enkle gleder» trekker livsnytere i flokk til Grotto

Her er noen av vårens og sommerens beste sjømat-viner

Det er bare å begynne å øve på uttalen.

Libanesiske Raffiné legger listen høyt. Og går under

Lunken vin, slapp service og kjøleskapskald mat. Nykommeren Raffiné har mye å jobbe med.

Alt kan ikke være komplisert når du skal ha gjester

Lag Joanne Sørheims supersaus og solskinnsfylte krabbesalat.

Meretes utvalgte: Delikat drikkevin fra Burgund i ny, strålende årgang

700 år gammel vintradisjon møter tysk boblerevolusjon

Et av verdens eldste vinhus, Karthäuserhof i Mosel, har for første gang lansert en musserende vin.

Så lenge den er fast i fisken, passer all hvit fisk til denne hovedretten

Joanne Sørheim disker opp med en middag med smak av Italia.

B for besøksverdig

Med vinbarer skal det vonde fordrives. Litt due og sjøkreps kommer også godt med, da.

Hvorfor er ikke disse utsolgt?

Det å kombinere løping med kjøping, især når det gjelder glassflasker, er ikke noe å anbefale. Men litt innsats bør du legge ned for å sikre deg disse vinene.

Vinen er perfekt til kylling tikka masala

En av de beste på lenge restaurantnyhetene på lenge

Meretes utvalgte: Saftig og lett 200 kroners rødvin

Og det av druen pinotage fra Sør-Afrika.

Han lager noen av Danmarks beste viner

Butler og sommelier Jacob Stokkebye lager noen av Danmarks beste viner.

Sulten & Tørst: Hva drikker du til hvit fisk og smørsaus?

En klassiker av en rett, men må den klassiske kombinasjonen velges?

Test av 135 burgundere fra Polets marsslipp

Fikk du ikke det du ville i Burgundslippet, gir Polets marsslipp deg muligheten – med rimeligere viner.

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.