Vindatabasen

  • Forside
  • Vin
  • Oppskrifter
  • Restauranter
Logg inn

Vindatabasen

Logg ut
  • Min Smak
  • Nyhetsbrev
  • Podkast
  • Digitalt vinkurs
  • DN
  • D2
  • DN Magasinet
  • DNtv
  • Kundeservice
Instagram Facebook
Sånn passe asiatisk på Lulu.

Peru møter Japan i Lulus syrefriske småretter

Med et vell av ingredienser i hver rett, tryller kjøkkenet på Lulu frem syrefrisk fusionmat.

  • Restaurantguiden
Det kommer et bredt utvalg vin fra Land of Saints. Bak står fra venstre Manuel Cuevas, og Angela og Jason Osborne.

Referansevinene fra California

  • Vin
Gammel vin. Mange naturviner blir bedre ved lagring – her i vinkjelleren til Tricot.

Det er en myte at naturvin kan ikke lagres

  • Naturlig vin
Fargespill. Nykokt pasta med nydampet vongole.

Lag feriefavoritten pasta vongole hjemme på kjøkkenet

Det tar bare en halvtime.

  • Sulten & tørst
Thomas Giertsen og Merete Bø lager vinpodkast for Dagens Næringsliv.

Ny podkast: Riesling kabinett – vinen du vil elske!

– Har ikke fått standingen den fortjener!

  • Vin

Meretes utvalgte: Et utrolig sikkert og godt kjøp

Fantastisk flott og delikat pinot noir.

  • Meretes utvalgte
Vinmaker William Weil lager kanskje Rheingaus mest stilsikre viner for øyeblikket.

Han lager noen av de beste rieslingkjøpene på Polet

  • Vin
Happolati har bevart interiøret fra da Ylajali lå her. Fun fact: I Hamsuns roman «Sult» er herr Happolati far til drømmekvinnen Ylajali.

Hemningsløst digg

  • Restaurantguiden
Nice! Less på med sesongens råvarer.

Salaten som virkelig metter

  • Sulten & tørst
Thomas Giertsen og Merete Bø lager vinpodkast for Dagens Næringsliv.

Podkast: – Skal du kjøpe bordeaux, må du alltid, alltid, alltid sjekke dette

  • Vin

Meretes utvalgte: «Et veldig godt kjøp»

  • Meretes utvalgte
Min vei. «Jeg vil redefinere det folk tenker om pizzeriaer og pizzabakere. Dette er min vei i livet. Dette er det eneste jeg vil», har Franco Pepe, innehaver av restauranten Pepe in Grani, sagt. Det har han også gjort.

Hvordan en gymlærer ble «sentrum i pizza-universet»

  • Smak
Å skue hunden. Naturvin er ikke bare kjent for sine spennende smaker, men også for sine fargerike etiketter.

Hva er det med naturvin og rare etiketter?

Naturvinens forunderlige etiketter handler om mer enn bare markedsføring.

  • Naturlig vin
Et knippe festviner som fortsatt koster under 200 kroner på Polet.

Festviner til under 200 kroner

Disse passer perfekt til sommerfesten.

  • Vin

– Helt unik i Sverige, men også i nordisk sammenheng

Her er 19 kulinariske grunner til å besøke Sveriges raskest voksende storby.

  • Smak
Det er lite som minner om en sober, gammel bankbygning i restauranten på Sentralen.

«Sharing» er ikke nødvendigvis «caring»

For uformelle treff i sentrum, er Sentralen et greit valg. Om du liker å dele på maten din, vel å merke.

  • Restaurantguiden

Meretes utvalgte: Et lite funn i Polets hyller

Tyske Dönnhoffs weissburgunder er et lite funn til under 200-lappen.

  • Meretes utvalgte
Box fresh? Bag-in-box er notorisk vanskelig å lage uten bruk av masse konserveringsmidler. Men det finnes unntak!

Det er ikke bare-bare å lage naturvin på boks

Men noen får det til.

  • Naturlig vin
Fornem hurtigmat. Hummer med majones og brunet smør i pølsebrød.

Denne retten prøver ikke å være noe annet enn den er.

Hummer i pølsebrød? Ja, takk!

  • Sulten & tørst
Thomas Giertsen og Merete Bø lager podkast om vin.

Podkast: De beste vinene til 17. mai-klassikere

– Nesten litt pinlig å avsløre hvor mange jeg har kjøpt av den.

  • Vin
Betong serverer curryen kald og lar limeblad og sitrongress skinne.

Kald curry og rå betong

Nyåpnede Restaurant Betong serverer folkelig gourmetmat og er lovende, men ikke helt treffsikker.

  • Restaurantguiden
Dette er de beste musserende drikkene uten alkohol.

Skal du ha musserende uten alkohol – kjøp disse

Bobler uten bakrus.

  • Vin

Før samlet michelinkokken på stjålne Mercedes-stjerner

Nå går det mest i michelinstjerner for ekspunker og Lysverket-sjef Christopher Haatuft.

  • Profil
Björn Svensson åpner Svenssons Fat i mai på Briskeby.

Nå kan du lage Björn Svenssons mat hjemme

Stjernekokken gjør det nå mulig for deg å lage stjernemat hjemme.

  • Restauranter
Helgemat. Fuglen er ferdig. Middagen er klar.

Saftig kylling stekt på benet med smør og sitron

Med riktig vin kakler helgefuglen litt ekstra.

  • Sulten & tørst
Merete Bø og Thomas Giertsen i Vosne-Romanée i Burgund.

Podkast: Røde burgundere, del 4

– Jeg har lyst til å ha alle de vinene for meg selv.

  • Vin

Meretes utvalgte: Perfekt og rimelig champagne til nasjonaldagen

Et strålende og modent champagnekjøp.

  • Meretes utvalgte
Sprøtt. Sprø bunn, myk krem og fersk frukt – Sverre Sætre viser hvordan 17. mai-pavlovaen blir perfekt.

Slik får du perfekt pavlovabunn til 17.mai

Sverre Sætre slår et slag for porsjonskaker til årets 17. mai-dessert – og forteller om den største feilen hjemmebakere gjør med pavlovabunnen.

  • Dessert

17. mai-tips: Gode naturviner med lav alkoholprosent

Blir du litt tung i hodet etter 17. mai-frokosten? Prøv å bytte ut champagnen med en lett naturvin.

  • Naturlig vin
Nye gin slippes på Vinmonopolet.

Kruttsterk gin perfekt til cocktails

Blant mainyhetene finner vi nye gin med lange tradisjoner

  • Brennevin
Hellig vin. Hadde det ikke vært for munken Dom Pérignon, er det ikke sikkert vindistriktet Champagne hadde vært hva det er i dag.

– Anbefaler å drikke champagne nå, mens vi ennå kan

Forbruket øker, klimaendringer truer: Kan vi gå tom for champagne?

  • Drikke
Herskapelige Vila Heftye er blitt restaurant. Kalix løyrom med hjemmelagde blinis, créme fraiche, sjalottløk og gresssløk.

Heftye hverdagskost

Herskapsvillaen er blitt restaurant med nokså folkelige priser, og den gleder oss med en klassiker vi tidligere måtte til Stockholm for å få.

  • Restaurantguiden
Aurelien Lahertes pinot meunier-baserte roséchampagne er som skapt for mai måned.

Aurelien Laherte lager champagnen du bør drikke i mai måned

Bobler som gjør deg våryr.

  • Vin
Sulten & Tørst - Risotto med grønne asparges -

Løft frem aspargesen med en smaksrik risotto

Våren er her! Det er tid for å fylle på med klorofyll.

  • Sulten & tørst
Et knippe av sommerens beste roséviner.

Test av 160 roséviner til sommeren, disse må du sikre deg nå

De aller fleste slippes onsdag.

  • Vin

Meretes utvalgte: Sommerens hvitvinsslager

P.A. Larsen har gjort det igjen.

  • Meretes utvalgte
Lyse tider. Rosévin kan være superkompleks og spennende, milevis fra den billige saften vi tyllet i oss som attenåringer.

Kompleks rosé for ukompliserte maidager

Er du traumatisert av dårlig rosévin fra studiedagene? Det finnes en kur.

  • Naturlig vin
Merete Bø og Thomas Giertsens reise gjennom i Burgund fortsetter.

Podkast: Røde burgundere, del 3

I ukens episode får du en real vinkelner–«fun fact» om Burgund.

  • Vin
Leflaives Mâcon-Verzé er kanskje den beste produsenten har laget noensinne og det fra miniatyrårgangen 2021.

Test av 150 burgundere på Polets maislipp

Onsdag slippes noen få flasker Leflaive og andre godbiter fra Burgunds 2021-årgang.

  • Vin
Når Kastellet serverer pepperkrabbe i lokaler med mer enn et hint av kolonistil, er det lett å late som man er et helt annet sted enn Hegdehaugsveien.

– Jeg hadde kommet tilbake bare for å spise denne

  • Restaurantguiden
Dette er noen av de beste kjøpene på nyhetsslippet nå i mai.

De 25 beste kjøpene på Polets maislipp

  • Vin
Høytid. Taco med langtidsstekt høyrygg, tomatsalsa og guacamole.

Slik lager du den beste tacoen selv

  • Sulten & tørst

Meretes utvalgte: Hvit burgunder med valuta for pengene

  • Meretes utvalgte
Selvgjort bar. Vær din egen bartender og lag smaksatte siruper til drinkene hjemme.

Dette får drinkene til å smake av en helt annen verden

Imponér som bartender hjemme.

  • Drinker
I ukens episode er Merete Bø og Thomas Giertsen i vinverdens absolutte elitedivisjon.

Podkast: Flere gode, røde burgundere

– Jeg får frysninger av å snakke om det.

  • Vin

Opprør mot appellasjonene

Splitter vinbransjen.

  • Naturlig vin
Kulinarisk minimalisme. Akademiker og kunstner Carsten Höller vil skape en spiseopplevelse hvor hver enkelt ingrediens får skinne. – Det handler om å skjære vekk alt som er unødvendig slik at råvaren kommer i fokus, sier Höller.

– Når man finner gode råvarer, skal man ikke ødelegge det med alt mulig

  • Smak

«Egenartig, ekte og sjelfullt»

  • Restaurantguiden
Ekteparet Corina og Tobias Knewitz lager en av Tysklands beste chardonnayer.

Tysklands nye chardonnay-stjerne: – Folk tror de er i Burgund

  • Vin
Vin uten sertifisering. Vinene til Pierre Beauger er nærmest mytiske, helt usertifiserte og selges som Vin de France. På Le Brin de Zingue i Auvergne selges de gjerne slik, uten etikett.

Naturvin så mye mer enn bare vin uten tilsetningsstoffer

  • Naturlig vin

Det som teller

Dagens Næringsliv er Norges fremste næringslivsavis. Siden 1890 har vi vært først med nyhetene om bransjene, bedriftene og menneskene som former samfunnet. Vi gir deg kunnskap, inspirasjon og grunnlag for gode valg.

Sjefredaktør og administrerende direktør

  • Janne Johannessen

Redaktører

Kontakt

Tips oss

Dagens Næringsliv er en del av DN Media Group. For mer informasjon om DN Media Group klikk her. Vi arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk.