Quesadilla på primus – perfekt turmat
Det du vil pakke i sekken er en middag som er enkel å lage, blir ferdig raskt og smaker godt.
Ny podkast: De tre vinene Merete Bø selv har mest lyst på fra dagens polslipp
– Valgt bare å si her.
Test: 200 burgundnyheter. Dette er de beste
Test: Sjelden smakt en mer perfekt fersk årgang fra Tyskland
Meretes utvalgte: Klassisk historisk bordeaux slippes på Polet
Zarathustra Meyhane: Midtøsten-mat slik den skal smake
Kokkene på Zarathustra Meyhane tryller norske råvarer om til storartede meze.
Den ultimate fredagssnacksen. Slik lager du den hjemme
Opplevelsen løftes mange hakk om du lager en dipp i tillegg
De 25 beste nyhetene fra Polets septemberslipp
Når Vinmonopolets hyllenyheter skuffer, er det godt det finnes bestillingsvin som imponerer.
Meretes utvalgte: Perfekt moden chablis i stort format til høstens skalldyr
God anledning til å invitere.
Splitter ny sesong: «Livets høydepunkt»-smaking. Slik får du mest ut av den
Saftig ribbe med asiatiske smaker
Et kjøttstykke som kler hoisinsaus i august like godt som surkål i desember
Plah sendte smaksløkene i ekstase-stemning
Thai-palasset Plah har adoptert norske stasråvarer og gir dem thailandsk bunad
De beste vinene fra høstens første spesialslipp
Vinmonopolets første spesialslipp i høst byr på noen få storheter blant mange middelmådigheter.
Meretes utvalgte: Uvirkelig billig tysk riesling
– Et lite kupp på Polet.
15 strålende viner fra basisutvalget
Det er mye gråstein i hyllene til Polet, men leter du nøye, finnes også gull.
En ny type gourmetkafeer på Københavns matscene
Flere har kun åpent på dagtid.
Maja Hattvang: Spis med glede!
Er denne herlig gammeltestamentlige formuleringen Helsedirektoratets forsøk på å frigjøre oss fra selvpiskingen?
Brasserie France: En bearnaise man kan fantasere om
Det beste er ofte det franske. Særlig om det er et sjelfullt 33 år gammelt sentrumsalternativ.
Pasta på sommerens fineste uteservering
Matlaging på tur går ikke alltid som planlagt, men godt blir det uansett.
Meretes utvalgte: Perfekt moden bordeaux til under 300 kroner
24 år gammel moden bordeaux til under 300 kroner.
Ny topp på Klubben i Tønsberg
Skybar med utsikt over Tønsberg brygge serverer kompetent kveite og faux fransk stemning.
Dette er Oslos 21 beste uteserveringer
Her er D2s urangerte guide til Oslos fineste friluftsopplevelser.
Skal du sikre seg en av de drøyt tusen flaskene, bør du ringe Polet nå
Sjeldent ultradelikate rødviner.
Meretes utvalgte: Fantastisk chardonnay. Koster litt, men verd hver krone
Ny generasjon lager noen av Burgunds beste hvitvinskjøp
– Vi har ikke råd til å gjøre noen store feil.
– Ikke så gærent, om du vil ha en matbit i tradisjonsrike omgivelser i Oslo sentrum
Hvorfor dra til utlandet når du kan sitte omringet av amerikanere i praktisk bekledning på Grand Café?
Røverkjøp fra Burgund er tilbake på Polet
3750 flasker med noen av Burgunds beste rødvinskjøp kommer på Polet 29. juli.
Noen ganger er det kjærlighet som dyrkes i drivhuset
Stekt røye og asparges serveres midt i kjøkkenhagen.
Italiensk-norsk lunsj i det grønne
Sommerens bringebærdrink og ravioli står på menyen når gode hjelpere inviteres på lunsj.
Meretes utvalgte: Sjelden amerikansk pinot til grillen
– Nå har du sjansen!
Meretes utvalgte: En slager til sommerens grillede biff
– Ikke minst en ganske hyggelig pris.
Hotell i støtet
801 Oslofjord gjør ikke skam på vellykkede Støtvig Hotell, men restauranten er foreløpig ikke en destinasjon helt alene.
Den intime vinbaren som overrasket alle med ny Michelin-stjerne
Kjøkkensjef Stuart Barber har full kontroll på håndverket.
– Vi ønsker å lage vin som alle kan ha råd til
Werner og Angela Michlits er kjent for sine viner, men er først og fremst bønder.
De møttes på restaurant i Napa, nå lager de noen av Californias aller beste vinkjøp
Men Alexis og Matt Iaconis vil helst lage syrefriske musserende viner.
Kan man egentlig be om mer på en uteservering?
Varm mat, lavt priset champagne, god service og en plass i solen. Ling Ling er et godt valg på Aker Brygge.
Meretes utvalgte: Klassisk chablis du ikke vil gå glipp av
Smi mens jernet er varmt, det finnes fortsatt chablis fra Tributs 2021-årgang.
Flammende reker, heite krabber og kamskjell på grillspyd
Alt er mulig ute i naturen hvis du forbereder deg litt.
Jeg skal sove ute minst én natt i måneden det neste året. Og spise noe godt samtidig
Når man skal lage mat ute, gjelder det å tenke som en kjøkkensjef på stjernerestaurant.
Fransk utfordrer med uteservering
Bistro Fourrage er utelivsgründer Nevzat Arikans nyeste satsing. Nok en gang puster han liv og kvalitet inn i en neglisjert Oslo-krok.
Når det gjelder kvalitet opp mot pris så er det ingen som slår Hattingley
Norge står nå for halvparten av eksporten deres.
Vilt, vakkert og godt: – Vi er midt i matfatet
Grillkveld hos Marius Martinsen og Elise Bratteng Rønning smaker av det som lever i sjøen og vokser i hagen.
Meretes utvalgte: Middelhavsrødvin av klasse
Saftig og mørk vulkansk rødvin fra Middelhavet gir en forsmak på ferien.